Selasa, April 26, 2011

hehe


10 years plus including the 2 years and a half... 

semoga sentiase dlm rahmat dan kasih sayang Allah..

amiinnnn....

Sabtu, April 02, 2011

haifa farhah is 1 month young! =')

alhamdulillah haifa farhah dah sebulan usienye arini.. dan aku masih mampu memberikan haifa sepenuhnye susu aku which aku x mampu buat mase hanan dulu.. alhamdulillah jln aku dipermudahkan Allah.. pengalaman lalu mengajar kite kannn *background muzik sayu dlm filem Sepi*


aku mmg bercecite nk bg selama mungkin susu aku pada haifa.. maklumlah nnt lg sebulan, haifa akan dok ngn org luar which i mean bukan family member utk jaga dia mase aku g koje.. so aku tersgtlah nak bg susu aku pd haifa sepanjang ketiadaan aku or abah dia or other family member di sisi dia.. kannn.. supaye scare psychology nye haifa x ase kesorangan tggl kt taska tu sbb susu aku sentiase ade ngn die insyaAllah.. x same macam hanan yg dijage oleh atuk n wan nye mase kami laki bini g koje.. kasih sayang n perhatian tu berbeza sket lah kan... 

stok frozen pon dlm progress.. wpun sehari dpt pam xlah sebanyak yg mane aku leh terus ikat plastik liner tu, tp kumpul2 2 hari punye perahan adelah jugak rezeki haifa.. kannn...drpd xde langsong.. supplement blum penah amik lg.. nnt lah start amik supplement.. skrg ni bg stimulasi semulajadi je dulu...

aku harap nnt everything will be ok la.. ni first time ni cucu mak abah aku nk dianta ke nursery.. anak2 buah aku yg 2 org tu dr kecik smp nak masuk tadika, atuk ngn wan yg jage.. mak aku x smp ati nk deme dok taska.. yg haifa ni pon mak aku x smp ati katenye kecik sgt nk bg org jage.. awal2 dulu aku ade plan nk amik org jage kat umah tp yg mcm dh nk dpt is yg akan stay terus kat umah aku which aku kena sediekan bilik plak utk pengasuh tu ieitu salin x tumpah mcm maid.. so aku adelah tidak berminat at all.. 

so kali ni aku terpakse jugak anta haifa ke taska.. sbb selain opt maid td tu, another opt is mak abah aku yg jage tp aku lak x smp ati nk biar mak abah aku jage 2 org baby perempuan kecik yg jarak umo x smp setahon sengah pon.. x tertangan nnt... kang nk solat ape sume kang terkejar2 dlm keadaan mak abah aku pon mmg dh lanjut usie nk berlari pon dh x larat apetah lg nk main kejar2 kannn... option yg aku ade same ade anta ke taska (alhamdulillah dpt taska yg dekat ngn tempat koje dan that taska look Islami, harap2 ok insyaAllah) atau aku hv to think of a B plan la kot.. huhu