Jumaat, Jun 28, 2013

akhirnye... 3 months more to go

akhirnye...

arini aku dah pun hantar surat keramat itu...



'hmmmmmmm... akak igtkan akak berjaye pujuk mona' begitulah katenye... (bos aku memang bahasekan diri dia akak)

dan lagi die berkate 'kalo kompeni counter offer?'

aku hanya menggeleng gelengkan kepale tanda tak mahu *macam novel la plak ayat =p* sambil dlm hati berkate 'sekarang baru nak counter offer? dah terlambat....'

'akak hold dululah surat ni.. mona pk dulu masak masak'

seraye aku menjawab 'takyah hold lah kak... saya dah abis pk dah'

'kenape... belum cuba dah kata tak boleh... akak akan tolong mona utk mahir dlm task tu'

yelah... tapi aku tak minat... dan takkan minat sebab sepanjang 9 tahun aku berkecimpung dalam industri kilang makanan, aku memang tak penah minat keje keje troubleshooting dan nonconforming product handling...

jadi bila dipakse, utk suke, akan task itu, inilah yg terjadi...

terpakselah aku menghantar surat itu...

dan akan kufokuskan pada biz planning aku....

i have to move on.. means, move out from this facility...

mungkin kesangat-tidak-sukaan aku pada task task itu adelah merupekan penyebab yg Allah cipta utk aku klua dr dunia kilang ini?

Allah Maha Mengetahui dan Maha Merancang...

dan aku tak rasa ragu sikit pun semasa menaip dan menyerahkan surat tersebut...

insyaAllah semua akan berjalan lancar...

amiiinnnnn ^__^

Khamis, Jun 20, 2013

bila kena pujuk

adoiiiii!!!!!!!!

susah nye bila kena pujuk dek bos dgn muke sedih die tu..



kalo time menyinge dia terus jadi muke camni hahahaha

                                     

kalo ikutkan ati nak je keraskan ati ni...



aku memang xde solid plan lagi kalo aku proceed dgn keputusan aku yg aku dah kabo kat dia minggu lepas..

aku cuma nak buat keje keje freelance sambil mempertingkatkan r&d dan marketing produk bisnes aku..

aku dah takmau terikat dengan dunia kilang yg penuh politik sampah dan tikam-belakang-pastu-tak-kena-pastu-cari-jalan-lain-untuk-tikam-yg-penting-dapat-tikam-jugak ni...

kilang yg penuh dengan bangse bangse lalang yg suke tikam tikam ni...

hmmmmmmmmmmmmmmmmmm......................

ya Allah.. berikan aku kekuatan dan ketenangan hati..

aku nak buat ape yg menjadi minatku ya Allah..

yg aku tau aku boleh give more and definitely achieve more...

working in this factory environment is no more my passion after 9 years have passed...

=(

Selasa, Jun 04, 2013

seronok ke melaka ^_^

on weekend lepas..

walaupun penat teramat sgt sbb jln bapak kepade bapak jem..

dan anak anak yg kecik kecik pulak masih lagi blum mengenal erti 'kakak jangannn' atau pun 'adik tungguuu' ... huhuhu

tapi seronok!!!

^_^

melaka memang tempat yg aku wajib pergi in every 3 years!

Mar 2008
pastu
June 2010
pastu
June 2013

hahaha ^____^

nnt aku kongsi gegamba semase kami di sana ok ^_^