Isnin, Mei 31, 2010

kerek terrr


hihi..

ni namenye 'nak haplod jugek wpon xde mase..so haplod la mende2 ntah ape2'

=p

Isnin, Mei 24, 2010

juara af8 and nanti mesti jd duta jugak.....

hahahahahahahahahha

shahir jd juara..

so pasni shahir akan jd duta menggantikan dafi, hafiz, aril n akim lak la ye? ngn protege baru mas idayu tu kot.......??? kihkihkih

pg td die jd tetamu jempotan kat pagi di era.. ok la.. maseh bersopan santun la kan.. 'biaselah budak baru nak naik jd artis' bak kate lagu ni kan.. hihi suke2 ati aku je.. bukan aku maksodkan keseluruhan lirik tu eh.. kang ade lak kang kena tuduh wat fitnak kang.. aku cume maksodkan bait yg tersebut di atas sahaj okie..

tp my bos ckp mase deme wat lawatan ke kilang baru aritu, die kate 'shahir tu very humble la.. bla bla bla' uiksss... jaghang2 bos aku ni nk memuji artis ni.. (and then die kate ain was very talkative.. hihi =p)

tp kalo tgk bekgraon die dlm trek selebriti tu mmg nampak cam baek laa.. skola agame and so.. arab ngn 1 lagi sujek arab (usuludin ke syariah ke ape tah name subjek tu) dpt A okie.. tp ye la kan.. iman x dpt diwarisi... (i dunno but to me kalo dh terjebak ngn donie artis ni.. hmmm... sindiri mau igt la.. sbb maknenye die ade sense nk menjebakkan diri tu.. walaupon dikatekan alim dan dipanggil ostad dlm akedemi tu or ape2 istilah yg sewaktu dengannye, and i repeat : this is to me okie =p)

budak saujana dulu rupenye.. huhu =p saujana pon kontroversial grup jugek kan...

ekceli aku x kesah pon sape jd juare.. dan xde org kesah pon aku kesah ke x kan.. dan yg paling penting laki aku sgt x bagi aku kesah okie hihi

just asalkan.....
.
.
.
bukan maulana yg jd juara...

kihkikihkihkih... aku mluat seh tgk muke budak tu.. bleh?

Khamis, Mei 20, 2010

kap lam ya nga

kihkihkih

ini yg org salu kate..

'kalo jumpe cobra ngn kap lam ya nga, ketuk kap lam ya nga dulu..'

& satu lagi perumpamaan org salu gune..

'berckp mcm kap lam ya nga'

sebab ini lah!

hihi =p

Rabu, Mei 19, 2010

hangin dgn fomfuan bername cik W (nama separa bena)

hoiiiiiiiiiii.... hangin 1 badan....

aku ni tgh hanginnn ni ngn sorang fomfuan name cik W (name nk dekat2 ngn name sbena) dr jabatan yg bengong itu...

eeeeeeeeeee!!! name pon pekeje kat jabatan kemajuan ygfrontlinernyebykygtakmaju tu...

amboiii!!! mcm ko tu ketua pengarah plak kat stu.. ustad yg lagi tggi pangkat pon x ckp kasa n blagak cam ko tau tak????? eeeeee geram!!! mcm ko sorg je yg tau prosedur kat stu.. mcm aku sorg je laaaaa org dr industri yg ade wat kesalahan bile isi form... hoiii!!! ckp bg ade hemah sket bleh dak? jgn bagi org industri hanginnn....

W : ha pg td sy call awak tp awak xde
aku : (adekahaku perlu sentiase ade d opis so that bile org dr jabatan kemajuan ygfrontlinernyebykygtakmaju tu dtg dorg xde mslh nk cr aku?) ha tu la sy call balik ni sbb dpt note suruh reply call cik W
W : ha kelig awak ade ckp x ape kesalahan borang awak? *bla bla bla die cite kesalahan dlm form yg aku submit on 4 mei.. aku ulang.. 4 MEI 2010 okie... dh 2 minggu.. skrg br nk review??? so apekejadahnye *geram sgt ni!! ko suh org industri anta dlm mase 5 hari (hardcopy kene smp ke meje deme dlm ms 5 hari online application dibuat) kalo pas 2 MINGGU baru nak review?????
aku : o okie.. okla nnt sy revise.
W : nnt lepas dh amend awak call sy smule. ha bile agaknye ni awak nk resubmit? tak byk pon ni..
aku : (amboi!!!!) hmm tengokla paling lambat esok pg la (tau pon x byk tp yg ko kecoh sbb tepon aku tp aku xde td seolah2 byk sgt ammendment nk kne buat tu apsal?)
W : ok nnt lepas tu call sy smule (ulangan, macam aku pekak plak) ni pon sy br bc skali lalu je application awak ni..
aku : (aku ulang, DH 2 MINGGU PAS HARDCOPY AKU ANTA KE MEJE DEME2 NUN.. and now die bleh kate die baru bace skali lalu??? so wut is the use of asking us to submit hardcopy in 5 days time?

huh!! dh la stil kene anta by pos.. org skrg sume main scan & email je.. cet!! inilah yg dikatakan bodoh sombong...... dh bodoh xnk bertanye.. (bleh la ek perumpamaan tu.. aku tgh geram sesgt nih wei!!!)

eeeee geram!!!!!! wpon aku ade sorg besfren keje kt stu (sori did) tp aku tetap gerammmmm!!!! mluat!!!! yuckkkssss!!! sume ade laaaa....

whoa!!!

hanginnn 1 badan...

hoi fomfuan yg bername cik W!!! ko g kusus etika berckp dgn kasteme dulu bleh dak?

Selasa, Mei 18, 2010

2 years ago =)

arini engagement anniversary aku..

2 years ago..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

saje terkenang2...

skarang..

dh ade anak dh...

hanan pon dh nk genap 4 bulan esok..

isk isk isk...

tyme is like kelajuan cahaya...

tp nape mase bercinte dulu kurasekan mase seperti merangkak2?

kih kih kih..

x bleh blah btul ayat.....

Rabu, Mei 12, 2010

terkurang suda

e eh bleh pulak aku terlupe..

18 mei : hari aku bertunang
19 mei : besday angah


tu je nk tambah.. mase bace2 balik td pos tu, eh tetibe..

termiss plak yg 2 neh..

hmmmmm...............

... jiwe kacau bilau ...

bulan mei

...hati hati dengan hati...

bulan mei ni remarks lots of days to be celebrated & to be remembered khususnye pd aku.. me & only me..

01 mei : hari buruh mcm aku ni.. wpon x sambut, listkan jugak la..
10 mei (atau ahad kedua bulan2 mei akan datang) : hari ibu @ hari emak (sbb hanan akan panggil aku mak =), bukan ibu bukan mami, bukan umi)
12 mei : hari 'a talk to remember' =) --> this year is d 9th year =')))
12 mei : hari nurse --> wish utk along
16 mei : hari guru @ hari cikgu --> utk my beloved abgg... dan x lupe juge utk ibu mertuaku..
28 mei : hari arwah adik meninggalkan kami sekeluarge.. ='''
29 mei : hari lahir abah


selamat selamat semua.... =')

...hati hati dengan hati...
.
.
.
...syaitan sentiase cuba meracun hati..

...bersihkan hati dengan solat...

...bila hati teruji, lafazkan na'uzubillah....


abggg.....

Isnin, Mei 10, 2010

selamat hari ibu





semenjak telah menjadi mak ni kan.... baru tau camne asenye.. sakit penat.. kalo anak wat kuang ajo.. uiiiii mmg ase luke caeser tu terbukak la kot (hanan dh beso nnt jd anak yg baik ye nak..) iskiskisk.. insaf... dulu aku jahat.. (mcm dlm drama plak) tp pas masuk maktab jd baik sikit.. sbb tinggal berjauhan kot.. so terase sgt2 kasih syg mak ngn abah bile deme sanggup dtg muar disebabkan aku menangis mcm org gile mase mggu orientasi tu (padahal br seminggu).. wpon kos minyak & tol klang-muar tu mahal berdasarkan rate gj abah mase tu, tp demi anaknye yg dh meroyan kat maktab mase tu, deme turun gak.. hihi skrg sindiri dh jd mak so dh jd lebih baik daripade biase kot.. sbb dh ase penat membawak perut 9 bulan.. pastu penat terbaring kat labor room 10 jam.. tp itula nikmat bergelar emak kann... org lain x ase.. Allah bg pahale.. insyaAllah....

katun paling sadis.......



damainye muke baby tu... terbayang muke hanan mase die tido.. =)))))

i love my mum so much!! and i hope my dotte (and coming soon anak2 later2 =p) will love me as much as i love my mum (even if not more.. jgn tamak okie)

Khamis, Mei 06, 2010

segmen bukan name sebena dlm petang di era

petang smalam denga segmen 'bukan name sebena' kat era.. skang ni paknil dh jd penyampai petang lak.. sedih kot ngn kehilangan mate die...

hmmm tp layan gak segmen tu.. memacam la.. nk tuntut utang la.. nk hentam ex la.. tp syarat gune bukan name sebena.. unik la aku ase rancangan tu.. idea asal sape tah..

smlm topik hentam ex la.. apape kes pun la.. tp smalam sepanjang yg aku denga (sbb aku kan suke tuka2 cenel) byk yg hentam ex (fomfuan la) regarding ex deme pinjam duit x bayar2 sampai ke suda.. bukan takat puluh2ratus2 (kalo takat ni malu kot nak tuntut dlm radio) tp riban2 punye...

hahahahahahhahahahahahahhahah

yg baikatigatalgatal pegi bagi pinjam riban2 tu apesal?

cinta sangat????
org islam jgn buat mcm ni eh.. haram..

hmmmmmm... pd aku la.. kalo lelaki tu ade harge.. die takkan gune walo sesen pon duit fomfuan yg masih bertaraf gilfren tu.. gile x ego... lelaki kan patut ade ego and normally ego deme tinggi... so part pinjam meminjam duit ni shud be something yg malu aaahh nk buat gtu kan.. so kalo jenis lelaki yg willingly meminjam riban2 tanpe ase berslh ni mmg kita patut ragui la.. sbb ego nye dah xde.. then patut difikirin ikhlas ke die kawan ngn kite.. ke kawan sbb die tau kite ade riban2 dlm ekaun... kan...

kalo dh kawin lain.. sbb kate pon another half of us kan.. so kalo die sakit, kite pon sakit... senang same senang susah same susah... sbb nnt separuh jiwaku pergi pulak kan sbb another half of us kan... hihihi ayat cam kap lam ya nga... bleh paham?

ade sorg minah ni kate dulu die sanggup drv dr kl - ipoh - kl ade dekat 4 kali seminggu!!! bayanggggkannn.... huishh.. byk toll byk duit minyak kene klua tu.. sbb???

nak jumpe boifren punye pasal....

uiiiii..... aku ni pon dulu2 deting sebulan skali je.. sbb byk tuuu kos ipoh - kl - ipoh... ni minah ni pegi senang2baikati turun tempat boifren die 4 kali seminggu... so ofkoz la boifren die pon dh x pandang dh pengorbanan die tu... dgn boifren die pinjam duit die riban2 lagi katenye... at last, die terjumpe boifren die dgn fomfuan lain dlm keadaan memalukan dlm sebuah bilik!!! blehh??? sbb mcm yg aku ckp kat atas td la.. boifren die dh x pandang dh kebaikhatian die tu turun ipoh salu sgt..... kalo aku jd laki pon aku pk bende yg same kot... aiiiii senang sgt bg nampak?? kan kan?

yg klaka nye die nye mesej pd ex boifren die "hentikanla prangai awak yg kaki perempuan tu.. tambah2 lagi awak tu anggota unit beruniform!"

jeng jeng jengggg... paknil siap kate "ni kalo dibiarkan ni kang siap bgtau pangkat ape division mane sume ni kang" =p

*aku ase klaka sbb aku ase die laaa kene hentikan prangai baikatitakbertempat die tu.. guys will olwes b guys okie....

lg 1 kes smalam aku denga, sorg fomfuan ni kate die geram kat ex die sbb sebarkan gamba2 lame mase deme bercinte yg mane dlm gamba tu deme berpeluk2an.. pastu bleh plak die ckp "kalo awak upload lg gamba2 tu, sy report kat polis"

haahahahahhahahahhahaa nak sgt polis layan kes camtu... kes gamba bogel tersebar pon polis bolayan jek... tu kes mokcik eli tu ape kes... mcm dh senyap je... kes profil tinggi lg tu..

pastu paknil tanye la "mase amik tu kene pakse peluk ke suke same suke?"

hahahahhahahaha ade ke org senyum2 kene pakse berpeluk2 amik gamba? jahat kan paknil tu... dah sah2 ko rele kene peluk, skang ade ati nak report polis?

haiah!! 2 contoh budak fomfuan zaman skang.. nasib baik aku ni konsider budak fomfuan zaman 90an kihkihkih =p

kalo adik aku ade lagi, mmg aku rotan die kalo die buat 2 bende budus kat atas ni.. alfatihah utk adikku.. alang rindu adik.. rinduuuu sgtsgtsgt wpun dh 10 tahun berlalu.... =''''

Selasa, Mei 04, 2010

macam sengal

arini 1st day of working day in may month.. uiiii.. igtkan nk mule ngn semangats baru.. tp oleh kerane aku masuk td pon dh lewatt kul 8.37am thumb-in.. so semangat aku pon ilang *nyanyi lagu semangat yg hilang by xpdc

ase mcm sengallll sahaj...

aku kan skarang ni mcm malassss sgt nk bangun pagi pegi keje.. kunci jam kul 5.45 pastu snuzz sampai 5.55 pastu snuzzz lagi sampai 6.05 pastu snuzzzzzzzz lagi... pastu zzzzzzzzzz lagi... bile dh kul 6suku baru terkedek2 nk bangun.. kekadang hanan kejut aku nk dekat2 5.45 tu tp biasela aku kan ibu mithali *wpon baru 3 bulan =p lepas layan hanan susu, pok2 dan sebagainye, aku igtkan nak laa lena jap.. jappp je pon niatnyee... tengok2 dh 6sengal... eh silap, 6sengah...

haiah!!

sedangkan aku perlukan sekurang2nye 1 jam penuh atau separuh penuh utk mandi, subuh, siap2, pam susu, basoh alatan mengepam, bancuh & minom milo, pakai tudung, bersalam2an bermaaf2an dihari bahaaagia inii.. *tiba2 =p ngn abg n hanan seblum aku mencari mane aku letak kunci kete & memanaskan enjin sblum aku memulekan perjalananku.. dan aku memerlukan sekurang2nye 1 jam sengah yg ideal utk aku drive tanpe perlu memecut hingge 120 utk aku sampai di opis sebelum jam 8sengal.. 8sengah to be exact lor..

dan kalo aku sampai lepas 8sengah, bos wanita bermate bulat akan tanye kelig aku "eh wut tyme aaa did m*na arrived this morning?" seb bek aku dpt kelig yg becok-joyah n akan share ape yg bos wanita bermate bulat tanye die pasal aku pd aku balik... kihkihkih =p

hohhhh!!!

tp bulan april ni aku mcm ari2 dtg lambat wei... 8/15.. almost separoh weii.. paling lewat ujong mggu ni HR kluakan attendance report.. pastu mesti aku kena fire lg ngn bos wanita bermate bulat..

eeeeeeeee aku mcm dh bosan la.. nk cr keje lain... *bajet takde org opis yg bace blog aku hihi