Khamis, Julai 28, 2011

lagi skali insiden stupid ngn ambank port klang

korang igt lagi x (ceh cam bagus je hehe) post aku yg ini? kan... aku telah mengalaminye lagi bebaru ini oi! geramnye aku.. rase nak sepak terajang je muke org kaunter ambank port klang tu (ok kali ni aku reveal name bank and branch mane skali, ambik ko! post yg dulu aku x reveal kan... sbb mase tu aku baik ati lg, xnk jatuhkan rapo bank tu). huh! lagi skali aku ulang, ambank cawangan port klang. memang bodoh bukan kepalang!! geramnye aku!!!

aku g petang smlm nak bayo duit kete kan.. dan macam biase aku nk bayo on 27th of the month kan.. aku smp bank dlm kul 4.10pm cetu.. kaunter memang kosong gile.. aku ambik nombo dan duduk kejap.. no aku dh dipanggil.. aku pon g la ke kaunter dan sekonyong2nye aku smp kat kaunter, bg nombo kete, trus pompuan gile kat kaunter tu kate "payment camni kene bayo kat mesin. payment tertunggak 3 bulan ke atas je kite terime pembayaran di kaunter!"

amboii!!!! byk lemak tersembunyi ko! past few months ni bapak aku tolong bayokan bleh je.. xde hal pon! aku kan semenjak isu bulan 7 2010 tu, aku mmg dh x g bayo sdiri dh.. aku malas nk bertekak ngn org gile kat kaunter ambank port klang ni. so aku mintak bapak aku yg tlg bayokan.. sementelah pule, bank ambank port klang ni bukan bz pon. sokmo kosong kaunternye. so bapak aku pon xde la penat nk kene nunggu. bygkan sejak 7 2010 smp 6 2011, xde pape isu pon, bulan 7 2011 punye payment aku nk g bayo sendiri, bleh jd hall pulak lagi skali. aku mmg hangin gile mase tu. rase nk mencarut pon ade tp alhamdulillah stakat ni kata2 kesat lg busuk tu x klua lg dr mulut aku.

aku kate la past few months ni bapak aku bayo kat kaunter ok je, and aku penah encounter this kind of problem b4, aku x sangke jd lg skali kt aku pasal dlm setahun ni bapak aku skali pon x penah kene isu ni. pastu bleh pompuan gile kat kaunter ambank port klang tu jawab "sejak bulan 5 2011 kite dh suruh customer bayar kat mesin kalau payment tu bukan payment tertunggak! ini arahan dr HQ kite" aku ase mase tu mcm nk melompat naik atas kaunter tu je. sejak bulan 5 konon,. bulan 7 2010 ko dh bg aku hangin ngn request mcm ni, dan sebab utame aku hangin ielah AMBANK TAK KELUARKAN SURAT RASMI KEPADE CUSTOMER MENGATEKAN YG NORMAL PAYMENT MESTI DIBUAT DI MESIN SAHAJA dan MESIH HANYA ACCEPT DUIT DLM GANDAAN 10 SEDANGKAN PAYMENT AKU ADE AMOUNT SINGGIT. so aku ckp kat pompuan gile tu, die bleh jawab "cik ade 2 opt (opt bodoh sebenonye), bayar lebih rm4 (DAN MACAMLAH MESIN TU AKAN DEFINITELY ACCEPT RM5 NOTE, SALU YG AKU PENAH ALAMI, RM10 NOTE JE MESIN CAMNI ACCEPT, so aku akan kene bayo lebih rm9 ok bukan rm4) dan rm4 tu akan disimpan dlm acct cik, bukan dapat kat kami (BODOH GILE KAN STATEMENT? AKU TAU LA TU, BUKAN AKU KATE RM4 TU AKAN BURN CAMTU JE CUMA AKU XNK BAGI KO UNTUNG RM4 BOLEH ROLLING SENANG2 CAMTU JE, AKU SORANG RM4, KALO KENE 1000 ORG DLM MSIA NI??) or cik bayar lebihan singgit tu melalui bank transfer (DAN MACAMLAH MONEY TRANSFER INTER-BANK TU NANTI XDE KENE APE2 CAJ).

pastu yg paling biadab tahap mafia, pompuan gile tu pegi pulak tukarkan rm50 note aku kepade rm10 note so that aku boleh bayo kat mesin tu mcm cadangan bodoh die yg kedua td. dan die dh nak step out of the conuter utk tunjuk kat aku cara guna mesin duit tu. oii igt aku bodoh tahap xreti gune mesin tu ke? aku terus jwb "dh xpe. sy tau gune mesin tu bukan sy x reti. tp sy xnak. sy purposely dtg kol4 ni sblum bank tutop sbb nak bayo kat kaunter tp korang ni keje tau nak nyusahkan org je. ade pulak bayo kat mesin 640 pastu lg singgit bayo gune inter-bank transfer, cube la jgn nyusahkan customer. bg balik rm50 note sy td, sy tau lah ape nak buat lepas ni" off i walked out from the silly ambank!! oleh kerane kali ni terlampau marah, aku lupa nk ckp aku nk jumpe manager die, tahun lepas aku ckp camtu, tu sbb lepas gak payment kat kaunter mase tu. memang aku cakap kuat gile mase tu, biar 1 ruang bank yg kecik sempit tu dengo. lantak kan. hak pengguna ko jgn main2 eh.

and yet, today bapak aku g bayo kan kat kaunter, bapak aku kate org kaunter tu xckp ape pon! tu la aku ase kalo ngn org tua, deme x ckp byk kot tp kalo ngn org muda, wahhh bukan main lg byk bunyi ko eh. nak kaut untung lebih je kejenye. laki aku pon penah terkena gak, dtg2 kt kaunter, die suh bayo kat mesin tp laki aku ni jenis malas nk bertekak die bayo je la kat mesin. aku ni mmg pantang nenek moyang aku org cuba pijak kepale aku mmg aku hangin. 

sorry to say la. post aku kali ni mmg banyak sumpah seranah (kalau laki aku bace ni mesti die tegur) huhu but i just cant stand it anymore!! YOU POMPUAN KAUNTER AMBANK PORT KLANG MMG STUPID!!!!