Khamis, November 05, 2015

Girls will always be Girls :)

Assalamualaikum dunia :)

Igt lagi mase skolah menengah dulu, mase lower form, English Teacher aku salu kate - Boys will always be Boys. Mase tu aku mcm tak berapa faham kenape dia cakap mcm tu. Cuma aku dpt kaitkan ayat tu mcm ade unsur2 frust terhadap lelaki jadi sebab tu lah English Teacher aku tu masih Miss mase tu walaupun dia dah agak berusia. Hohoho

Ehh ape da aku mengarut. 

Sebenarnya aku terigt ayat feveret English Teacher aku tu bila aku nak kata yg Girls will always be Girls kat anak2 aku ni. Macam mane lasak pon deme mase kecik, bila menjangkau umo 4 ke 5 tahun macam ni, automatically deme ni jadi girly gitu.

Baju nak pakai skirt2 & gown2 je, T-shirt and pants mmg dah tak berapa nak pakai dah. Kakadag tu bila suh pakai, meraung2 nak skirt. Jenuh pulak nak beli skirt lagi. 

Girls will always be Girls. Macam anak2 aku ni. Hihihi.







Ahad, November 01, 2015

Kakak's First Colouring Contest - we are back on blogging track! :p

Assalamualaikum dunia :)

Dah 2 tahun blog ni menyepi daripada sebarang post. Aku lebih banyak post kat BlogBiz aku. Kesian blog personal ni bersawang tak berlogin, apatah lagi berupdate. 

Bayangakn sejak aku blom pregnant, sampai skrg anak yg kecik tu dah setahun setengah, haha baru aku buat next post. Ish ish ish tak patutttt :p

Ok kali ni aku nak update gambo2 anak sulung aku aka Kakak menyertai her 1st colouring contest. Held in Giant Pport Klang somewhere in Aug haritu. Kul 11suku pagi kami dah tercongok kat ruang legar depan Exit area tu. Eh tapi walaupun masih awal, ada je org shopping kat Giant tu eh. Awal betoi deme ni shopping :p

Actually saja je aku bawak Kakak participate dlm pertandingan mewarna ni, nak bagi dia pendedahan tentang menyertai pertandingan2 mcm ni. Apa do's & dont's bila kita menyertai pertandingan2 sebegini.


dgn Adik

mula2 start mewarna, duduk tegak lagi

support Kakak! we love u! :)

Baby yg susah nak dicontrol. dia pon nak mewarna jugok!

Antara yg aku nak ajar Kakak adelah :

1. Berani mencuba. Ramai bebudak yg xde keyakinan nak masuk pertandingan walaupun sesimple2 pertandingan.

2. Sabar. Penat kot mewarna atas lantai. jadi kena banyak bersabar huhuhu

3. Yakin. Walaupun warna terkeluar2 tapi yakin yg Kakak boleh warna sampai habis.

4. Jangan putus asa. Walaupun tak menang, aku ckp kat Kakak at least Kakak dah cuba yg terbaik. Budak yg menang tu aku ckp kat Kakak, mungkin ini adelah pertandingan mewarna dia yg ke-20 kali dia entered. Haha tu aku bg contoh je sebab Kakak quite sedih dan gloomy mase pengumuman pemenang tu berakhir dgn dia tak dpt top 5. So aku ckp mungkin Kakak dpt tempat ke-6 kot, tapi diorang tak umum, Hehe tipu sunat :p

Adik setia temankan Kakak

sempat lagi bergambo

Okeyh dah start meniarap sebab Kakak kate tengkuk dia dah sakit

Hampir siap! Kemas jugak Kakak warna and I am proud of you Kakak! :)

Doorgift yg Kakak dapat utk pertandingan ni adelah tabung tin by Drypers & pensel warna jenama Flamingo. 

Okeyh we enjoy it and insyaAllah lepas ni ada pertandingan mewarna lagi, aku akan bawak Kakak lagi & maybe Adik pon akan join skali. :)

Ahad, September 15, 2013

mengidam nak makan steak tgh tgh mlm buta?


frens sumeeeee... :)



teringin nak makan steak kat umah tgh tgh mlm buta yg mana masa tu kedai dah tutup?


kalo anda jenis org sebegitu, sesuaiii sgt stock up steak ready-to-cook kat umah anda ^__^


jom KLIK SINI dan SINUN dan SINAN untuk membuat pilihan 

^___^




Khamis, September 12, 2013

Dapatkan Roti Tortilla hanya di Ananaifa Foods ^__^

Salam uolls :)

Selitan Promo Untuk Ananaifa Foods di sini... :)

Bagi yg suka makan mekwreps mcm kat kepsi tu.. buleh la order kat kami naa...

Tehehe ;)


Satisfied customer part I :)


Satisfied customer part II :)


Satisfied customer part III :)


Satisfied customer part IV: :)

Berminat? 

Layari fesbuk Ananaifa Foods untuk more info :)


Khamis, Ogos 29, 2013

jom makan free sambil mendoakan kesejahteraan tuan rumah ^_^

seronok dan alhamdulillah... ^_^

on 31.8.13 ni, di saat saat semua warga sedang bersambutan kemerdekaan, gue dapat lunch tea time dinner and early supper provided by 'open-housers' *org yg buat open-house* tehehe dan 'wedding-eventers' *org yg buat kenduri kawin* bahahaha

anyone nak invite for breakfast?

hahahaha







Sabtu, Ogos 24, 2013

mari menepek gambar di Melaka ^_^

untuk rujukan dan kenangan di masa depan ^_^

gegambar ketika bercuti cuti malaysia di melaka on last June.

as I mentioned earlier, melaka is 1 of the must-visit state for me at least once in 3 years.. hihi..

adalah kenangan di situ kan abg?

enjoice the photos.. ^_^

 menyusr sungai melaka pd waktu malam.. mcm mase oct 2008 tp masa tu baru berdua je... ^_^
 view dr tingkap hotel naza talyya.. 
 serabai hahaha.. 
 luas gak bilik tu.. luas gak? luas sgt sgt *serius* bg kami yg biasa suka bilik kecik kecik la sbb kami suka spent on travelling fare and foods.. bilik salu amik yg paling kecik dan bajet ^_^
 lg 1 view dlm bilik
 my 2 sweet lil angel ^_^ ^__^ ^___^
 babai naza talyya .. kami nak challo bete dah ^_^
 posing jap 3 beranak
 adik jenguk kolam.. pantang jumpe kolam.. ape jenis kolam pon la hihi
 berlari ke abah lepas abah siap siap byr bill
 nak suh bergambar punye payah.. 
 ala2 gambar rozita che wan yg x sedar diri sexy nampak peha sambil menarik beg tu x? kahkahkahkah
 adik ngn mak ^_^
adik mengeja " t.a.l.y.y.a " ^___^
 my sweetheart 
 background the not the real A famosa ^_^
 kakak naik "bace" ngan abah ^_^
 adik ngn mak.. penarik beca abg yg amik gambar ni
 punye mahal dia ketuk.. RM80 for 2 trishaw ni, dlm phamplet tu mcm banyak je tempat nk peginye.. siap pujuk kalo amik yg RMM30 for 2 tu, kejap je round.. kalo amik pakej RM80 for 2 ni, byk tempat boleh tengok, kalo nak berenti amik gambar pun kami tunggu... hmmmm yelahh!!
 sempat shopping sini kejap beli spec topi apa sume..
bergambar bergambar kejap..
 adik.. hihi... comel... *puji anak sendiri* ^_^
 tourist sgt... ^_^
 pastu sempat singgah makan cendol yg diorang penarik beca tu kate cendol place terbaik in melaka town
 kakak makan cendol ais krim.. 1st time aku jumpe cendol ais krim.. hihi peghak jap
 abg cendol biasa.. aku cendol pulut.. my all time feveret cendol! ^_^
 pastuuuu bile sampai tempat ni, penarik beca tu suh cepat cepat je bergambar.... nak masuk shopping dlm lot kedai depan kapal ni pun x dpt.. kalo nak, BAYAR EKSTRA hoccay... gile geram! masa nak pujuk kami td, kemain lg mulut ko bergula ye pakcik! seb bek muke adik comel dlm gambar ni ^_^
 pastu tukar ekspressi muka plak si adik ni..
 penah masuk skali masa dtg melaka tahun 98 ngn geng mrsm..
 kakak n adik depan muzium melaka..
 berehat sebentar tanpa kit kat eheheh.. kat bawah muzium melaka tu... penat berjalan..
kakak dah ready nak jalan semula...
 deme takut jln dlm muzium ni.. huhu yelah scary kot patung patung tu sume.. haiii entah bila la muzium melaka ni nak berubah wajah... aku rase tiap kali aku dtg, layout nye sama je... hoho ngomel plak
 ok last point of visit dlm muzium ni... deme ngan abah ^_^
ngan mak pulak ^_^

hoccay nanti ade mase aku upload lagi gambar..
hahahah time rajin nnt..
kot nanti harddisc rosak ke ape ke adelah gambar back up ^_^