Selasa, Januari 07, 2014

Lecithin dari Shaklee - 100% natural plant-base :)

Salam sayang dear frens sume..
  
Kenapa Ramai Orang nak Consume Lecithin??

Kalau frens sume perasan, dan rajin menjenguk dan membace senarai ingredient makanan-makanan yg dipanggil ‘makanan sihat’ yg ada di pasaran, frens akan perasan salah 1 benda yg sama dalam senarai ingred tu adalah Lecithin!

Why?? Why Lecithin yg menjadi pilihan para pengeluar ‘makanan sihat’ untuk mereka senaraikan sebagai sebahagian daripada bahan ramuan produk mereka?

Jom teruskan pembacaan anda ehehh.

Basically, fungsi Lecithin sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier) kepada lemak-lemak yang terkandung dalam makanan yang frens makan. Ada satu bahan kimia yang terhasil bila kita consume Lecithin ni, dipanggil ’bile’ yang boleh membantu proses penghadaman dan detoxification kita.
Bile yang terhasil bekerjasama dengan lemak yang dah dipecahkan lebih mudah ‘didetoxkan’ dari badan frens. Sebabnye, lemak yang dah dipecah-pecah-pecahkan tu dgn mudahnye dapat bergerak secara smooth dalam pembuluh darah frens. Secara tak langsung, jantung pun tak penat mengepam darah bila pembuluh darah kite tak tersekat kan. Masalah-masalah yang berkait rapat dengan jantung such as darah tinggi pun boleh dikurangkan, insyaAllah.

Maka sebab tu lah para pembuat ‘makanan sihat’ ni dengan sukacitanya memasukkan Lecithin ke dalam ‘makanan sihat’ tersebut. Kan ke ramai orang nak pecahkan lemak sambil-sambil menikmati makanan sihat kan? Minum sebotol dua, tau tau lemak dah pecah kan? Ewah begitu mudah meh? :D

Tetapi frens sume harus berwaspada sebab sumber Lecithin boleh didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan. Kalo terkena Lecithin daripada haiwan, kena ambil tahu jugak samada haiwan tu haiwan yg halal dimakan atau tak, dan samada haiwan tu haiwan yg halal dimakan dan telah disembelih mengikut hukum syarak atau tak.

FYI, Lecithin daripada Shaklee ni diperbuat daripada sumber tumbuhan sahaja iaitu daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut mengandungi 530mg lecithin.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 


SMS saya untuk harga & pertanyaan tentang produk.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

Mencari Agen Shaklee terdekat dengan anda supaya tak payah tertunggu-tunggu orang kurier dtg rumah?
Saya adalah Agen Shaklee bagi kawasan-kawasan berikut dan yang sama waktu dengannya :
KLANG (Delek, Teluk Pulai, Andalas, Bukit Tinggi) / PELABUHAN KLANG (Sri Perantau/ Sg Sireh/ Bandar Sultan Suleiman, Pandamaran, Telok Gong) / SIJANGKANG (Sempadan Batu 7, Batu 8, Kebun Baharu 9) 
Untuk sebarang pesanan atau persoalan, cuma :
SMS dan SEND ke 013 320 9715
Saya akan call anda semula ASAP.
E-mail : ananaifa.enterprise@gmail.com (subjek : Shaklee)

Oleh kerana saya telah memulakan semula rutin pengambilan Shaklee yang saya tinggalkan sejak anak kedua saya mencecah umur 1 tahun, jadi dalam blog ini, saya akan berkongsi dengan frens sume antara produk-produk yang saya consume under Shaklee. Samada yang saya pernah consume tapi dah stop macam yang saya katakan kat atas tadi (cth : Breastfeeding set), atau yang saya sedang consume sekarang dan yang saya akan consume akan datang lepas beberapa pembacaan dibuat J.

So frens out there kalau anda sememangnya pengguna Shaklee dan nakkan COD yg lebih laju dan pantas bagi kawasan-kawasan yang saya spesifikkan seperti di atas, apa tunggu lagi? SMS saya laju2 untuk COD yg juga laju J  

Ahad, September 15, 2013

mengidam nak makan steak tgh tgh mlm buta?


frens sumeeeee... :)



teringin nak makan steak kat umah tgh tgh mlm buta yg mana masa tu kedai dah tutup?


kalo anda jenis org sebegitu, sesuaiii sgt stock up steak ready-to-cook kat umah anda ^__^


jom KLIK SINI dan SINUN dan SINAN untuk membuat pilihan 

^___^




Khamis, September 12, 2013

Dapatkan Roti Tortilla hanya di Ananaifa Foods ^__^

Salam uolls :)

Selitan Promo Untuk Ananaifa Foods di sini... :)

Bagi yg suka makan mekwreps mcm kat kepsi tu.. buleh la order kat kami naa...

Tehehe ;)


Satisfied customer part I :)


Satisfied customer part II :)


Satisfied customer part III :)


Satisfied customer part IV: :)

Berminat? 

Layari fesbuk Ananaifa Foods untuk more info :)


Khamis, Ogos 29, 2013

jom makan free sambil mendoakan kesejahteraan tuan rumah ^_^

seronok dan alhamdulillah... ^_^

on 31.8.13 ni, di saat saat semua warga sedang bersambutan kemerdekaan, gue dapat lunch tea time dinner and early supper provided by 'open-housers' *org yg buat open-house* tehehe dan 'wedding-eventers' *org yg buat kenduri kawin* bahahaha

anyone nak invite for breakfast?

hahahaha







Sabtu, Ogos 24, 2013

mari menepek gambar di Melaka ^_^

untuk rujukan dan kenangan di masa depan ^_^

gegambar ketika bercuti cuti malaysia di melaka on last June.

as I mentioned earlier, melaka is 1 of the must-visit state for me at least once in 3 years.. hihi..

adalah kenangan di situ kan abg?

enjoice the photos.. ^_^

 menyusr sungai melaka pd waktu malam.. mcm mase oct 2008 tp masa tu baru berdua je... ^_^
 view dr tingkap hotel naza talyya.. 
 serabai hahaha.. 
 luas gak bilik tu.. luas gak? luas sgt sgt *serius* bg kami yg biasa suka bilik kecik kecik la sbb kami suka spent on travelling fare and foods.. bilik salu amik yg paling kecik dan bajet ^_^
 lg 1 view dlm bilik
 my 2 sweet lil angel ^_^ ^__^ ^___^
 babai naza talyya .. kami nak challo bete dah ^_^
 posing jap 3 beranak
 adik jenguk kolam.. pantang jumpe kolam.. ape jenis kolam pon la hihi
 berlari ke abah lepas abah siap siap byr bill
 nak suh bergambar punye payah.. 
 ala2 gambar rozita che wan yg x sedar diri sexy nampak peha sambil menarik beg tu x? kahkahkahkah
 adik ngn mak ^_^
adik mengeja " t.a.l.y.y.a " ^___^
 my sweetheart 
 background the not the real A famosa ^_^
 kakak naik "bace" ngan abah ^_^
 adik ngn mak.. penarik beca abg yg amik gambar ni
 punye mahal dia ketuk.. RM80 for 2 trishaw ni, dlm phamplet tu mcm banyak je tempat nk peginye.. siap pujuk kalo amik yg RMM30 for 2 tu, kejap je round.. kalo amik pakej RM80 for 2 ni, byk tempat boleh tengok, kalo nak berenti amik gambar pun kami tunggu... hmmmm yelahh!!
 sempat shopping sini kejap beli spec topi apa sume..
bergambar bergambar kejap..
 adik.. hihi... comel... *puji anak sendiri* ^_^
 tourist sgt... ^_^
 pastu sempat singgah makan cendol yg diorang penarik beca tu kate cendol place terbaik in melaka town
 kakak makan cendol ais krim.. 1st time aku jumpe cendol ais krim.. hihi peghak jap
 abg cendol biasa.. aku cendol pulut.. my all time feveret cendol! ^_^
 pastuuuu bile sampai tempat ni, penarik beca tu suh cepat cepat je bergambar.... nak masuk shopping dlm lot kedai depan kapal ni pun x dpt.. kalo nak, BAYAR EKSTRA hoccay... gile geram! masa nak pujuk kami td, kemain lg mulut ko bergula ye pakcik! seb bek muke adik comel dlm gambar ni ^_^
 pastu tukar ekspressi muka plak si adik ni..
 penah masuk skali masa dtg melaka tahun 98 ngn geng mrsm..
 kakak n adik depan muzium melaka..
 berehat sebentar tanpa kit kat eheheh.. kat bawah muzium melaka tu... penat berjalan..
kakak dah ready nak jalan semula...
 deme takut jln dlm muzium ni.. huhu yelah scary kot patung patung tu sume.. haiii entah bila la muzium melaka ni nak berubah wajah... aku rase tiap kali aku dtg, layout nye sama je... hoho ngomel plak
 ok last point of visit dlm muzium ni... deme ngan abah ^_^
ngan mak pulak ^_^

hoccay nanti ade mase aku upload lagi gambar..
hahahah time rajin nnt..
kot nanti harddisc rosak ke ape ke adelah gambar back up ^_^

Sabtu, Ogos 17, 2013

-takde tajuk-

assalamualaikum.. bg salam dulu... sebelum nak memaki hamun sumpah seranah segala..

sakit hati... tp cuba untuk tidak mengrealitikan sumpah seranah dan maki hamun yg berbakul bakul ade dlm hati aku ni.. sumpah seranah dalam hati je... huhuhu

well... ape yg aku nak luahkan ni mungkin cam entah apa apa... tapi.... eeeee tak tau lah.... geram!!!

eh tapi laki aku kata, kalo nak luah pun, luah dengan cara berhemah... so aku akan cuma transform ayat ayat aku daripada sumpah seranah maki hamun untuk dia kepada doa dan rayuan kepade Allah...

ape aku nak ckp sbenarnye ni...

sbenarnye..... sbenarnye...

ya Allah.. bagilah aku kekuatan...

camni citenye... aku kan dah 5 tahun kawin kan.. dah bahagia teramat sgt dengan kehidupan aku.. ade 2 org puteri comel yg kekadang buat maknye pening *kakak salu kate 'adikk. jgn bising.. nnt mak pening' hahah sbb aku salu kate 'kakak ngn adik ni kenape ni.. pening mak laa' hahaha* tp i am so much happy with my life now.. ade 2 kluage yg memahami situasi aku dan menerima diri aku seadenye.. dan yg paling penting, ade suami yg menerima baik buruk aku seadenye dan vice versa aku juga menerima baik buruk dia seadenye.. ape yg penting lepas kami berkahwin, dia menjage aku dgn baik... dan itu je pun yg aku mintak.. kebahagiaan selepas kami berkahwin..

tapiiii tapiiiiiiii bila ade perempuan meroyan yg seddeyhh sebab ditinggalkan dan cuba nak mengkucar kacirkan kehidupan kami, aku rase seperti mahu menjadi hulk hogan sebentar.. shuhhh shuuuhhh ko! pegi jauh jauh la anjing! kami tak perlukan anjing pemburu mahupun anjing penjaga kat sini.. dan kami pun bukan macam maznah chedz tu yg suka suka nak bela anjing jalanan cam ko!

tak dpt nak kawal diri daripada menggunakan ayat ayat berhemah saja.. maafkan diri ini huhuhu

sesape yg bergelar isteri mesti faham perasaan aku kan...

aku ckp kat laki aku, tu mesti dia tgh ade problem la tu.. dia tu kan problematic person.. salu ade masalah.. pastu kemaruk nak cari boifren.. macam x nyempat2... perempuan gile.. pastu skrg dh kawin tp still nak ganggu rumahtangge aku.. tak lain tak bukan ko mesti tak bahagia dgn laki ko kan?  ntah ntah dah bercerai... sape yg sanggup tahan dgn perempuan mcm tu... saiko!!!

sekian luahan ati aku.. kalo aku jumpe ko anjing, aku sepak sepak masuk longkang!

Selasa, Ogos 06, 2013

bangge mak! tehehe ^_^

wahhh.... bangge mak! tehehehe ^_^

kerana blog mak antara post yg awal2 bila pembace google pasal these 2 keyword :

iftar di premierre hotel



cara membeli rumah subsale

hehehe.... ^_^