Rabu, Julai 29, 2009

lagu cintan gue...

pagi tadi sampai opis lambat setengah jam.. tp seb bek bos tade lagi upenye.. agaknye mggu ni la kot yg die kate die nak g bali tu... ohohoh.. esok die balik dah.. busannye tgk muke bos wanita bermata bulat tu... boleh termuntah aku (bukan muntah pembawakan budak okeh?).. kene la aku jarakkan diri sket bile berckp dgn die nnt.. mane la tau kot2 die balik dr bali bawak skali h1n1.. kan.. nak kate bawak subenier jgn harap la.. sepanjang2 aku keje dgn die ni, tak penah merase pun subenier dr obersi dr die.. staff lain pun kate gtu.. name je kerap meeting kat obersi.. hohoho ngarut plak aku ni...

jem td tu mmg teruk gile la.. start dr lepas tol pertame kat kesas (aku tak tau ape name tol tu walaupun guna tol tu tiap pagi) tu sampailah membawak ke persempangan usj.. ase nak pitam aku dibuatnye.. entah kenape tah.. tak nampak plak aku kesan2 eksiden ke hape.. tp pg td mmg ujan la mase aku ngah bersiap2 nak g keje tu..

so aku sempat la dengo sinar.fm yg abby fana kendalikan... die ade bg 1 teka-teki.. teka-tekinye berbunyi begini ye adik2...

siti nurhaliza berjuuuuta org suke.. =p
siti sarah raaamai org suke..
siti ape yg berjuuuuuuta & raaaaamai org tak suke??

hehehhe.. saje je aku tepek teka-teki ni kat sini.. sebab ade name siti nurhaliza la... hohoho.. bukan aku yg letak name siti eh.. mmg abby fana bg teka-teki tu cenggitu okeh...

tapi aku tak sempat nak tunggu jawapannye sbb dah sampai opis.. tapi abby dah bagtau siap2.. jawapannye bukan sitikus okeh.. so ape eh... mmm....

pastuuu.. nak dijadikan cerite-ceriti, keluar la lagu yg dah lame aku tak dengo... sangat sadis... tetibe aku tak ingat lirik die.. aku cube nyanyikan bersame2 (ewah =p) dengan si penyanyi asal... tapi gagal... gagal bangattt!!! sedangkan.. dulu lagu ni laaa yg jadi makanan aku hari2... pasang kuat2 lagi kat bilik upm dulu.. skang boleh plak aku lupe?? cewahh...

tapiiiiii, perlu ke aku igt & hafalll lagi lagu ni kan? sedangkan aku dah pun bahagia aman damai dengan jejake yg pernah aku tujukan lagu ini kepadenye... =''')


I will not make the same mistakes that you did
I will not let myself cause my heart so much misery
I will not break the way you did you fell so hard
I've learned the hard way, to never let it get that far

Because of you I never stray too far from the sidewalk
Because of you I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you I am afraid

I lose my way and it's not too long before you point it out
I cannot cry because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake a smile, a laugh every day of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you I never stray too far from the sidewalk
Because of you I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you I am afraid

I watched you die I heard you cry
Every night in your sleep
I was so young
You should have known better than to lean on me
You never thought of anyone else you just saw your pain
And now I cry in the middle of the night
For the same damn thing

Because of you I never stray too far from the sidewalk
Because of you I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you I tried my hardest just to forget everything
Because of you I don't know how to let anyone else in
Because of you I'm ashamed of my life because it's empty
Because of you I am afraid

Because of you

Selasa, Julai 28, 2009

convent klang my beloved skool... =')

smlm aku saje2 googling perkataan 'smk convent klang'..

so terjumpe la macam2 blog pasal my beloved skool tu..

ohohohh.. rindunye pade zaman persekolahan.. [tak lupe juge pade zaman di mrsm ye.. =)]

wut i miss the most pasal convent klg pon aku tak dapat nak ckp.. tapi aku mmg soo proud being convent klg product.. =) maybe sbb dari primary skool kot aku dah memakai lencane skool yg same.. kalau tak dapat masuk mrsm, mmg aku akan terus memakai lencane yg same lah sampai ke tingkatan 5.. macam along n angah..

impian aku mase kat convent was nak masukkan name aku dalam senarai best student pmr.. name melekat kat dinding galeri convent... itu adelah terget aku yg sesgt2nye aku nak capai mase tu.. tapi malangnye nasib aku tak dpt capai target tu.. dinding tu khas untuk menepek name2 org yg mendapat 8A sahaja.. rezeki aku dpt B utk geog..

miss convent scenario so much!!! (during my tyme je la.. 1989 sampai 1997..)

and miss my teachers so much!!! cikgu2 kat convent mase tu most of them mmg best2!!! antare yg terbaik kat klang gtu... =p

drum rolls to the best teachers yg penah ajar aku (aku listedkan name cikgu kelas je la tapiii..) hingge aku berjaye menjadi 'orang' pade hari iniiii.... =)

darjah 1 melor : puan rokiah (bersare lepas sebulan gtu kot..) pastu tuka puan rohaya
darjah 2 mawat : mrs thomas lee (penah lempang aku sbb bercakap mase die mengajar, tapi aku tak bersalah mase tu sbb aku tgh jawab soalan yg member aku tanye tentang ape yg dia ajar tu.. huhu =' tapi mase tu bukan cam zaman skang main ngadu2 kat mak bile cikgu usik sikit...)
darjah 3 melor : puan siti zubaidah (ade taik lalat beso atas idung =p)
darjah 4 mawar : puan rohaya cum my cikgu darjah 1.. saaaaaaayang sgtt ngn cikgu ni sbb die very soft spoken walaupun tegas.. =)
darjah 5 melor : puan radhiah
darjah 6 mawar : puan radhiah lagi.. mase ni aku dah tak ngam dgn puan radhiah.. sbb puan radhiah mase tu dah jadi cikgu prefect board.. aku ni kire prefect yg tak disukai la gtu... ade aku kesahhh?? =p

form 1A : ms lee (ms sampai ke sudah kalau tak silap... =p)
form 2A : ms lee lagi... hihihihh
form 3A : puan soom (tyme along dulu, die gak cikgu kelas nye.. die ni datin kalau tak silap.. and suke pakai baju beg kasut sedondon.. and mulut laser..)
form 4E (kejap je, dlm seminggu gtu) : puan ape tah... hohooo
form 4A (mintak tuka kelas art sbb nak jadi akauntan konon2nye) : puan mimma sayuti

pastu.. pertengahan bulan feb 98, aku dapat offer ke mrsm muar.. make tinggallah segale knangan2 kat convent... sedey gak mase tu dah x jd minah convent...

but for everything that we hope for the best, there's a price to pay.. and worth it leave convent for mrsm.. kalau leave convent for other skool else, mesti rase cam tak worth it je... seriously!! =)

lepas meninggalkan convent, aku x penah lagi jejak kaki dlm convent.. setakat sampai compound primary je ade la sbb mase tu arwah adik skool situ.. tapi tak penah lagi jejak belakang (secondary compound)..

how i miss my convent klang tyme sooo much!!! =')))

Rabu, Julai 22, 2009

selangor menang!!! =)))))))

hohuhehuhohohe =)))


arini pagi2 lg dh dengar kat radio yg selangor menang liga superrrr... terus aku terigt zaman2 skola menengah dulu.. betape gilenye aku pd sukan bola sepak ini... serious!! fanatik fan! minat ngn siti pon x macam minat bola sepak especially team selangor.. tp tu mase kat convent la.. mase kat maktab dh kureng minat sbb takde geng.. mase kat convent ramai bangat yg minat ngn bola sepak ni.. maybe sebab skola tu ramai yg konon2 tomboy kot.. so bola sepak tu menjadi perbualan makanan kitorang pd mase tu.. eceh... =p

tapi minat2 pun, aku tak penah berpeluang pegi tengok selangor lawan bola kat stadium.. teringin jugak nak pegi mase tu sebab mase tu jarak ke stadium shah alam tu apelah sgt.. tak jauh mane pun.. cewahh... tapi abah tak bagi pegi sebab takde org yg abah kenal yg boleh temankan aku... org pompuan tgk kat rumah je udah... hmmm... gtu le kate abah tiap kali bila aku cadang nak pegi... dan pd ketike itu, aku bertekad.. apabile aku besar nanti, aku dah ade kete sendiri, aku nak pegi stadium tgk bola sensorang aku... ohhh tak tahan betullll... tinggi sungguh cita2 aku mase tu setinggi gunung tahan.. huheho =p

tapiiii sampai ke sudah, aku tak jugak pegi tengok bola kat stadium.. walaupun sekarang ni aku dah boleh pegi sebab dah ade abg yg boleh jadi peneman.. dan abg pun minat jugak dgn bola sepak (tapi abg fanatik fan team hitam-kuning.. bukan merah-kuning.. =p).. mmmmm tahun depan, pas baby lahir, aku nak ajak jugak abg pegi tgk selangor lawan bola kat stadium... tinggalkan baby dgn atuk ngn wan nye jap ee... =p

betape fanatiknye aku dgn team selangor ni... tak boleh nak cakap la... cewahhh... tp serious!! aku kumpul semua paper-cut pasal selangor dlm 1 fail khas.. kalau the said paper mak tak beli, aku akan tepon member dan suruh diorang tolong potongkan (suke2 ati aku je suruh org potong2 paper kat rumah diorang tu) dan tolong simpankan dan bagi kat aku kat skola nanti..

ohh.. kalaulah ade anugerah untuk pengumpul artikel selangor terbanyak sejak tahun 1995 (i've been keeping that paper-cut for 14 years and it is still in good condition okeh? buku2 zaman matrik & U pun ade yg dah lebur dah...), mesti aku dah dapat anugerah tu... =)

nanti kalau ade mase, aku upload gegambo paper-cut tu sume okeh... =)))

lepas kawin, aku ade tunjuk kat abg semua paper-cut tu.. abg pun cam agak sedikit terkejut jugak la kan... hohuhe =p abggg... ade 2 tujuan ee sbenanye nape syg tunjuk kat abg paper-cut sume tu...

yg ketame : aku nak abg tau yg aku tak tipu die dulu.. hehe sbb zaman2 memuleeeeeee sgt berkenalan dulu (zaman kite ckp aku-ko dulu.. abg igt tak? =p), topik perbualan kami adelah bola... dan bola.... dan bola... tgh tgk lawan bola kat tv pun kitorang boleh smskan perasaan memasing tentang team mane yg akan menang... especially mase team hitam-kuning lawan team merah-kuning... tak kisah la dalam sms tu cume ade perkataan 'alamak' atau 'cis' aje ke... punye la fanatiknye dgn bola.. so aku tunjukkan fail tu pade abg sbb aku nak abg tau yg aku betul-betul minat bola mase tu dan bukannye aku buat-buat minat bola sebab nak rapat dengan abg.... =) okeh?

yg kedue : aku nak abg tau betape sgt fanatiknye aku dengan sukan bola sepak dan aku nak die turuti kemahuan aku untuk pegi tgk selangor lawan bola kat stadium di satu hari yg indah nanti.... =p

ohhhh bilekah satu hari yg indah itu akan berlaku eee abg....? hohuhehuhehuheho =p

Khamis, Julai 09, 2009

1460 hari yg lalu... =)


hari ni.. beberape jam sebelum genap 4 tahun yg lepas..

(time ni, pagi kat ofiz, aku tengah excited siap2 nak balik.. walaupun baru sejam stgh masuk keje =p)..

this was the moment when i met abg yg mane pertemuan ini telah menyatukan kembali ukhuwwah (perkataan ukhuwwah nampak baik sket la drpd perkataan hubungan kan hoho =p) kami yg telah terputus lebih setahun sebelum tu.. yg terputus disebabkan orang ketige yg hampeh dan tak tau malu langsung itu.. dan org keempat yg hampeh dan entah ape ape itu.. kalau tak kerana dibukakanNya pintu hati kami untuk bertemu pada tarikh dan jam ini, tak tau lah...

mungkin, kalau takde pertemuan ini... ;
mungkin tak berlaku hari 12 mac 2008 di mane itulah hari pertame family abg datang berkunjung ke rumah aku untuk berkenalan dengan family aku (first time i met my in-laws.. mak kate tu namenye nak datang menengok.. seram sejuk gile rasenye mase tu.. mase tu dok pk makcik ni nak tengok ape la eh.. kalau nak tengok tapak tangan mmg kantoi la sbb tapak tangan aku ni mmg halus mulus =p macam jarang pegi dapo..eceh!!)
mungkin tak berlaku hari 30 mac 2008 di mane itulah hari aku dirisik secare rasminye dan proses menetap tarikh dan segale macam perkare yg perlu ditetapkan..
mungkin tak berlaku hari 18 mei 2008 di mane itulah harinye aku telah dicop secare rasmi untuk menjadi tunangan kepade abg.. lepas dah bertunang, dah jatuh haram la org lain nak masuk meminang kan.. hehuho =p

dan..

mungkin tak berlaku hari 25 oktober 2008 di mane itulah harinye abg secare rasminye berjanji dengan Allah untuk menerima aku daripada jagaan mak & abah selepas 25 tahun 11 bulan dan 3 minggu aku berade di bawah jagaan & asuhan kasih sayang mak & abah... sayu sgttt... berjanji untuk menjage aku dunia & akhirat.. janji agung yg mengatasi segale janji2 yg telah dibuat selame 7 tahun kami berkawan sebelum itu..

i love u abggg,,,,,, soooo macc macc more!!! ='*****

i will can neva forget the very first moment we met that time abggg... without words.. and we just smile to each other.. and i felt like want to hug u if i didnt control myself.. hohuhe.. =p

i am sooo sorry if u missunderstood about all these mungkins i've list out here.. i believed on my instinct and on jodoh and i know.. even without this met, all these mungkins may do happen, because u and me are meant to be together.. because of what He has written in our jodoh... =)

kan abgggg....?

biarkanlah saja diriku sendirian tanpamu

biarkanlah aku merindu sekian lama

bukan maksud untuk membisu sepi tanpa kata

terpisahnya kita kerana mengejar impian

mungkinkah bersama dua jiwa ini

dalam mencari cinta sejati nan suci

mungkinkah segala derita di jiwa

akan terubat kini

hanya satu pintaku

sabarlah menanti

ku kan pulang bersama

.,.CINTA.,.

Selasa, Julai 07, 2009

first visit to gov clinic - klinik kesihatan pel klang

so today aku nak bercerita berceriti pasal kandunganku.. yang dah masuk trimester kedua ni.. so minggu ni according to date calculation, aku dah pun masuk ke minggu ke 14 kandungan.. bersamaan dgn 3 bulan setengah.. alhamdulillah.. indahnye rase.. walaupun pening, pitam, loya & muntah masih terase & kadang2 aku alami sampai ke saat ini, tapi aku tahu byk kebaikan yg diperoleh oleh bakal2 ibu yg sedang mengandung ni.. aku redha dengan segale yg aku alami ni.. =)


okeh. so aku nak cerite sikit pasal pengalaman aku pergi check up kat gov clinic utk buat buku merah @ buku pink.. my first check up for my second pregnancy for my first baby.. =) aku pergi semalam, 6 july 2009 and not too early, aku sampai sana dlm kul 8.20am.. klinik bukak kul 8am.. so okeh kot.. heee~


so since aku sampai dlm kul 8.20am, aku dapat nombor giliran 52.. meaning dah ade 51 orang sebelum aku yg dah sampai utk macam2 tujuan, ie: suntikan imunisasi bayi2 atau anak2, pemeriksaan rutin bakal2 ibu atau ibu2 yang dah membesar perutnya dan juga org macam aku yg baru nak datang untuk first check-up..


rasanya pengalaman menunggu kali ni dengan yg first dulu, bolehlah dikatakan yg kali ni lebih cepat.. mungkin awal2 tahun hari tu ramai kot pompuan2 terkena buatan orang.. tgh2 tahun camni cam kurang sikit atau pun sbb kekangan ekonomi menyebabkan ramai orang mengamalkan dasar family planning.. =p so selepas menunggu lebih kurang, dalam kul 9.25 aku dipanggil dek seorang nurse india ni untuk duduk kat meja konsultasi dgn nurse...