Selasa, Julai 07, 2009

first visit to gov clinic - klinik kesihatan pel klang

so today aku nak bercerita berceriti pasal kandunganku.. yang dah masuk trimester kedua ni.. so minggu ni according to date calculation, aku dah pun masuk ke minggu ke 14 kandungan.. bersamaan dgn 3 bulan setengah.. alhamdulillah.. indahnye rase.. walaupun pening, pitam, loya & muntah masih terase & kadang2 aku alami sampai ke saat ini, tapi aku tahu byk kebaikan yg diperoleh oleh bakal2 ibu yg sedang mengandung ni.. aku redha dengan segale yg aku alami ni.. =)


okeh. so aku nak cerite sikit pasal pengalaman aku pergi check up kat gov clinic utk buat buku merah @ buku pink.. my first check up for my second pregnancy for my first baby.. =) aku pergi semalam, 6 july 2009 and not too early, aku sampai sana dlm kul 8.20am.. klinik bukak kul 8am.. so okeh kot.. heee~


so since aku sampai dlm kul 8.20am, aku dapat nombor giliran 52.. meaning dah ade 51 orang sebelum aku yg dah sampai utk macam2 tujuan, ie: suntikan imunisasi bayi2 atau anak2, pemeriksaan rutin bakal2 ibu atau ibu2 yang dah membesar perutnya dan juga org macam aku yg baru nak datang untuk first check-up..


rasanya pengalaman menunggu kali ni dengan yg first dulu, bolehlah dikatakan yg kali ni lebih cepat.. mungkin awal2 tahun hari tu ramai kot pompuan2 terkena buatan orang.. tgh2 tahun camni cam kurang sikit atau pun sbb kekangan ekonomi menyebabkan ramai orang mengamalkan dasar family planning.. =p so selepas menunggu lebih kurang, dalam kul 9.25 aku dipanggil dek seorang nurse india ni untuk duduk kat meja konsultasi dgn nurse...

1 ulasan: