Isnin, September 28, 2009

adekah aku bersalah kerane tak nak makan kuih bulan???

hoih!! salah ke kalo aku tak nak makan kuih bulan yg ade kat meje bulat tgh2 opis ni?

bile aku kate 'i tak makan mooncake' bleh plak mamat ni tak pecaye...???

hoih!!!

abis tu, ko tu melantak sume bende yg ade dlm dunie ni ke?

eeeeeeeeeeeeeee!!!!!

Jumaat, September 18, 2009

salam aidilfitri u allzz.... =)



termenuuung ku sendiriiii..
memendam riiiindu tiiiidak menentuuuu..
kasih suuuuci murrrrni yg kiiiita bina..
hapus hancurrr olehhh kata fitnahh...

di pagiii hari rayaaaa hati sayuuu mengeeenang diirimuu...
muudahnyaaa kau menggantikann diiriku..
seolahh ciiintaku tak berhargaaa...

aapaakah suratannn... aidilfitttri suatuu titik akhirrr...
seekiannn lamaa berciintaaaaa.. kau tiadaaaaa di hariii muuuliaa...
keampunann kupohonnn.. sekiiiranyaaaa akuuuu yg berdosaaaa...
puuulanglahhhhh ku meeerinduiiimuuu sayangg..
ku meeenanntiii dengan jiwaaa ragaaa...

puuulanglahhhhh ke pangggkuankuuu oh sayang..
ku menungguuuumu di hariii rayaaa...

saje aku tepek lagu ni kat sini..
dis is my very most feveret raya song..
sang by aishah..
there is a reason y do i love this song so much..

so tengahari esok aku akan bertolak balik ke malimnawo..
tahun pertame sebagai is3 ni aku akan beraye di rumah mertue.. =)
tak sabar nak tunggu abg pulang ke klg arini untuk mengambil aku balik ke sane..
heheee =p

lastly, kepade pengunjung blog sekalian yg aku kenal and ade terbuat salah silap,
mintak maaf sebanyak2nye ye.. salam aidilfitri semuaaaa.... =)))))


p/s : ini bukan style org gagap menyanyi ye..
ini adelah bagaimane lagu ini dilantunkan seadenye..
heheee =p

tagged : patplo soklan..

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE
not so sure.. tp ade sorg anak kawan abah name monaliza.. mase kat kg dagang jati dulu.. mak kate abah amik name aku dr ctu tp rinovet sket kasi lagi sedap =p

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
pg tadi dlm kete.. dengo lagu pulanglah by Aishah.. setiap kali aku dengo lagu ni sensorg, aku mesti leleh.. sket2 la.. cam penah terkene pd diriku tapi skarang tidak lagiii.. i am happily with him! muahh mmuahhhh!! ='')))

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
biase je.. salu bertuka..

4. WHAT IS YOUR FAVORITE LUNCH MEET?
everytyme dpt lanc dgn abg..

5. DO YOU HAVE KIDS?
on d wey.. lagi 4 bulan.. =)

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON, WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
tahle.. mase pegi slh 1 kemping zmn u dulu, ade 1 of d kemp participant ni ckp aku ni ‘nampak garang tp nice’ =) so tak tau la if I were another person nk kawan tak ngn org yg 'nampak garang tp nice' ni.. =)

7. DO YOU USE SARCASM?
neva.

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
ade.

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?
nak sgt2.. dgn parachute.. taktau la berkesempatan lagi ke tak..

10. WHAT IS YOUR FAVORITE CEREAL?
nestem madu.

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
malas.

13. WHAT IS YOUR FAVORITE ICE CREAM?
mase peknen ni suke sgt eskem potong keluaran seng yap song =p

14. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
i love to watch ppl’s teeth (yah, igt x peristiwe budak gigi jagung yg akhirnye menjadi grupmate kite utk subjek kenegaraan kat upm dulu? ngeheheh =p)

15. RED OR PINK?
pink (my theme mase bertunang =p)

16. WHAT IS YOUR LEAST FAVORITE THING ABOUT YOURSELF?
gigi kot.. I wish I cud wear braces mase kecik2 dulu.. and that is y aku ske tgk gigi org sbb gigi sendiri x lawa.. huhu

17. WHO DO YOU MISS THE MOST?
abg yg berade lebih 300km dr aku skrang ni.. dah sebelas ari x jumpe.. gile rindu!! =’’’******'''''

18. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
bleh jugak..

19. WHAT COLOR PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
pants: itam shoe: putih (kasut kerje okeh?)

21. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
ofis aku senyap sunyi...

22. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOR WOULD YOU BE?
crayon buncho wane ijau (buncho je, takmo jd crayon brand lain =p)

23. FAVORITE SMELLS?
bau abg.. =)

24. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
tepon ofis : az*h marketing henpon : abg

26. FAVORITE SPORTS TO WATCH?
bola sepakkkkk!! rock bebeh!! kan bang kan?

27. FAVORITE FOOD?
home made especially mak’s dishes..

28. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
tgk keadaan.

29. LAST MOVIE YOU WATCHED?
wayang : upin ipin dvd : sepi

30. MOST LIKELY TO RESPOND?
pemandu yg buat aku hangin.. mmg aku sgt senang bg respond =p

31. LEAST LIKELY TO RESPOND?
shopping mopping..

32. WHAT BOOK ARE YOU READING NOW?
men are from mars, women are from venus

33. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
takde mousepad.

34. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
nothing. mlm td tido awal.. pening + penat drv dlm ujan lebat petang smlm..

35. FAVORITE SOUND(S)?
bunyi hujan rintik2 pd subuh hari kot.. =)

36. WHERE IS THE FAREST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
phuket.

37. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
menegakkan lidah secare automatic (talent ke tu) and menulis pantun berima berkait-paut antare rangkap ke rangkap dgn spontannye (talent mase kat mrsm & zaman U.. skang ni dah berkarat dh.. aritu try tp x berjaye.. =p)

38. WHERE WERE U BORN?
klang.. now n foreva.. bleh ee bang?

39. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
sape2 je...

40. HOW DID YOU MEET YOUR SPOUSE/SIGNIFICANT OTHER?
ketentuan Allah melalui kenakalan abg utk mengenakan seorg kawan perempuan kpd kawan lelakinye.. and akhirnye terberkenalan dgn aku dan aku terberkenan dgn abg.. it was so sweet that time.. back in year 2001.. and at that tyme mmg aku tak sangke akan kawin dgn abg.. sebab kitorang sgtlah sempoinye berborak tak hengat dunie mase tu.. kan abgg? =)))

Khamis, September 17, 2009

raya gift daripade kompeni tersyayanggg... =p

semalammmm...

kompeni tempat aku mencari sesuap nasi ni telah berbeso ati memberi sepack produk keluaran kompeni bersempene dengan kehadhiran Aidilfitri yg mulia ini..



heheheh..

sepanjang-panjang 3 tahun aku bekerje di sini, inilah 1st tyme kompeni yg agak kedukut nih baik ati bg produk pd staff tanpe perlu diadekan sebarang pertandingan.. salu adiah2 pertandingan je yg baru deme nk approved product as a gift nye.. walaupun cume pertandingan congkak sempene indoor-game-week awal tahun aritu.. tapi tetapppp nk tunggu ade pertandingan baru produk leh lepas dr warehouse utk diberi pd staff..

aku nak apply produk as part of the gift utk 5S contest pun punye laaa banyak prosedur... padahal murah je harge kosnye.. macam org tak tau... =p

tahun ni mungkin ade rezeki lebih sikit kot.. so itu mr k*h suda bermurah ati mahu memberi ini produk sebagai raya gift.. yeayy!!

thank you to *e*e*o* for the raya gift walaupun cume sekotak sahaje... =)

so harap2nye bonos nnt kalau nak bagi (yg variable nye la.. contractual nye mmg kene bagi hohoho =p), bagi laaa lebih2 sikit okeh mr k*h??

hiihhii

Rabu, September 16, 2009

artis af selalu menjadi duta produk? best sgt ke deme nih?

hari ini ade seorang artis telah datang ke *e*e*o*.. mebi untuk menandatangani kontrak sebagai duta produk.. ohohoh.. aku pon tak tau artis tu datang.. mase macik2 tukang lap tepon ni dtg lab aku, deme berkate :

"dik, taknak pegi naik atas (marketing) sane ke? ade artis dtg arini.."

"sape cik?"

"alaaa tu yg af3 tu.."

"af3? mawi ke?" kate jurutera di kilang aku bekerje ni.. mak aii.. dlm hati aku berkate2.. tau jugek ko ye pasal artis2 af ni.. mane yg af3 mane yg af bukan3 =p salunye ca ya nun alif ni x ambik kesah pasal artis melayu..

"bukan... eh mawi x main la kat sini," kate macik td yg agak kepoci itu. aku senyum je..

"alaa.. yg putih2 tu.. yg baru2 ni menang tu.." oh barulah aku faham.. bukanlah af3.. tapi menang tempat ke3 kot.. tp tetibe otak aku mmg jem.. tak igt 1 name hape pon bebudak af musim terakhir aritu.. johannye pun aku x ingat sape name (mase perbualan td la..)

tetibe aku terigt.. "ooo akim tu yer cik?" aku bertanye lagi.. ewah..

"bukan bukan.. alaaa.. sape ke namenye yg dah klua masuk balik tu.." amboi dm hati aku.. macik ni terer gak bab af..

"haaa si sape tu, .. aw*k kan name die? yg putih2 tu.."

"oooo....." aku cume 'oooo' kan aje..

"haa.. die la.. tadi acik lambai die.. die balas.. dlm hati acik kate nasib baik ko balas.. kalo x memang aku dah kate ko sombong dah," macik tersebut tergelak2 lagi.. gatey plak macik ni.. dlm hati aku berkate2.. =p

"mmmm yg tu x minat la.. x bes.. laa die pulak ke jd duta? ganti d*fi eh?" aku bertanye pade colleague aku yg salu deal dgn bebudak marketing..

"ya la.. maybe.. i oso not sure one.." jawab colleague aku..

mmm... pelik bin ajaib aku.. tp aku saje2 nak pelik la.. xde menyumbang ape2 pon dengan rase pelik aku ni pade produktiviti kompeni aku mencari sesuap nasi ni.. aku pelik sebab ape mr k*h ni suke beno ambik artis ala2 anak ikan ni jd duta produk.. pastu sume artis2 yg diambik tu sume produk af plak tu..

haiah..

tapi macam artis dulu tu ok la jugek.. pd aku la.. sbb appearance die memang menampakkan ciri2 'kekal cerdas hebat sentiase' tu.. ni yg nak menggantikan yg dulu tu macam ala2 je.. lemah semangat aku tengok muke die..

hehe suke2 ati aku je.. =p

Selasa, September 15, 2009

aku tak ske org melayu yg memalukan org melayu..

haiah!!!!

kenapelah ade org yg macam gini dlm dunie ni? okehla kite kecikkan sikit ruang lingkupnye yer.. dlm malaysia ni?

hmmm...

inilah org2 yg akan merusakkan nama org melayu..

okeh. stetmen aku ni mmg berbaur assabiyah..

okeh. lantaklah aku tak kisah.. mmg aku assabiyah pon.. so wut?

hari ni, org2 dr MP*J telah dtg ke *e*e*o* utk 'membuat pemeriksaan aedes' katenye.... since boss aku not in, so mid boss aku telah diminta utk mengentertain org2 dr MP*J tersebut.. aku tak dipanggil same sebab aku tengah dok lanyak agar dlm lab.. kalau tak, mesti aku kene round same2 dengan deme.. aku cuma passkan kunci bait station yg aku pegang.. incase kalau deme nak cek dlm bait statio sbb dlm tu mmg spot feveret deme nak cari jentik2..

tak lame pastu, ade dlm 5 minit aje kot, mid bos aku balik semule ke ofis.. sambil menyerahkan kunci bait station kepade aku semule.. die berkate2 :

"haiah! ini org saja mahu cari makan saja la.. bukan mahu jaga KPI pun.." sambil die tergelak2..

"kenape Mr T*ng?" aku bertanye lurus & jujur..

"they neva check much pun.. round sikit2 lepas tu straight away ask me 'xde hadiah raya ke?' itu macam saja.. betul2 mahu cari makann saje.." dan die terus tergelak2..

dan gelakannye disambut oleh beberape org lagi ca ya nun alif di ofis aku ni.. sambil diulang2 perkataan 'xde hadiah raye ke' tu..

berbarenye aku... and ofkoz sebagai satu2nye melayu islam dalam ofis ni, aku jd lebih sensitif dengan perkare2 dan stetmen2 sebegini.. mmg la kekadang ca ya nun alif lagi selambe mambe mintak suap and even lg beso value nye.. tp deme tu ca ya nun alif.. lantak kan la...

semakin berbare2 ati aku bile ca ya nun alif ni p ceghite plak kat budak yg baru masuk ofis ni.. konon2 cam nak share story pasal lawatan mengejut dr MP*J ni la.. tapi tak boleh jugak aku nak salahkan ca ya nun alif yg tengah tergelak2 ni.. dan tak mungkin mid boss aku nak membuat2 cerite hal2 macam ni.. sbb aku rase ade possibility org2 MP*J tu pegi buat ayat haprak macam tu..

adoyaiii!!!!

tolong laaa jage sikit siqqah mase bekerje.. bleh dak? jgn la buat ayat kunun2 cam selambe-mambe camtu..

macam kemaruk nak raye gift je...

hishh!! tak sukenye aku...


p/s : entri ini pendek sahaje sbb aku igt arini aku malas nak buat new post.. tp geram la...

Jumaat, September 11, 2009

bergambar dengan artis??

ahaha..

pernahkah anda merase kegilaan hendak mengambil gambar dengan artis (yg mungkin bukan artis kegemaran anda sgttt tp anda quite minat dengan die) apabile anda terserempak dengan artis tersebut? saye baru sahaje merasekan kegilaan tersebut..

sabtu lepas.. saye dan my-other-half telah pergi ke jusco aeon bukit tinggi untuk melakukan sedikit survey dan shopping jike ade terjumpe barang sehelai due baju yg berkenan di jiwe.. dan focus utame saye pade ketike itu adelah untuk mencari baju maternity.. ohohoh.. perut saye yg semakin boleh-nampak-dengan-mate-kasar ini perlukan belaian nikmat baju baharu.. kesian hanan kat dalam ni.. jadi saye perlukan baju yg longgar, bertali di belakang dan khusus direkacipte utk wanita2 hamil.. bleh gtu? =)

sebaik sahaje kami sampai di JJ, kami ternampak kelibat bas ‘marhaban di astro’ yg telah memarkirkan basnye di pintu masuk parking lot JJ..

“ade roadshow astro la syg,” kate my-other-half.

“a’a,” kate saye dengan takde perasaannye.. saye tidak ambil pot langsung opss! sgt setakat persembahan artis yg dibuat di ruang legar sesebuah shopping complex.. not so in2it.. =p

okeh. setelah mencari tempat yg strategic utk memarkirkan myMyvi, kami pon berarak masuk ke dalam JJ.. umat manusie agak ramai yg sedang menyoppingkan diri masing2.. sebaik sahaje kaki menjejak lantai tingkat 1, saye terdengar alunan muzik lagu tak-ingat-title yg asalnye dinyanyikan oleh To’ Siti.. eh lagu siti la.. saye terdetik berkate2 dlm hati.. and my 1st word to my-other-half at that particular tyme was :

“bang, siti ke yg dtg?”

“tak kot.. tak mcm suare siti pun,” balas my-other-half dengan yakinnye..

“jom bang kite pegi tengok jap,” saye mengajak my-other-half ke ruang legar tersebut semate2 utk melihat siapekah artis yg sedang mendendangkan lagu tersebut.. kalau siti, harus saye menukar prinsip seketike.. menjadi penonton persembahan artis di ruang legar tersebut.. hohohoh… =p

kami melihat dr bahagian atas ruang legar.. dan kelihatan di bawah artis2 yg notsobesttome =p such as : aishah af7.. tam plakon tu.. yazer af3.. entahsapesapelagi.. dan tetibe mate saye tertancap pade eh : ade farah af2 laaa….

“bang, ade farah la..” kate saye dengan penuh teruje..


utk pengetahuan rakan pengunjung blog sekalian, saye pernah sgt meminati farah diana anuar ini.. tetapi selepas tamat musim af2 la.. saye meminatinye kerane die mempunyai kulit pipi yg sgt gebu dan licin… bile tersenyum, tulang pipinye terangkat seperti tulang pipi saye bile senyum =p saye pernah meletakkan gambarnye sebagai primary photo saye di laman web frenster pd suatu mase dahulu.. dan pernah ade seorang teman bertanye ‘kenape ko letak gambar free-air kat frenster?’ hahahahahhah adekahh??? apapepon, saye sgt suke dengan soalan teman saye tersebut… heheheh =)

dan saye juge sgt suke bile die digandingkan dengan zahid dlm beberape siri rancangan mahupun iklan.. kerane saye juge pernah meminati zahid pade suatu mase dahulu.. tetapitidaklagiselepaszahidberkapelngnnita =p

pengacare program ‘marhaban di astro’ yg berkonsepkan arab style itu ieitu zainal alam kadir (ygala2sikittu), ketike itu sedang memperkenalkan seorang demi seorang artis yg sedang bergelek ala2 arab jahiliyah (kate my-other-half =p) di atas pentas itu.. seorang demi seorang diperkenalkan dengan nilaian dirham2 tertentu.. dan kate saye kepade my-other-half :

“macam x tau malu je kan bang.. kesiannye artis2 ni kene wat mcm gini utk so-called hiburkan peminat,” oh.. kasihankan? tapi sape yg pengunjung blog sekalian lebih kasihankan? saye atau artis2 tersebut? saye mmg jarang menonton persembahan2 sebegini.. make sebab itulah saye merasekan perasaan kasihan yg mendalam bile melihat mereke menggoyang2kan dade (ala2 arab kunun) di depan khalayak sambil tersengih2.. tetapi oleh kerane farah ade dlm kelompok artis tu, make saye teruskan juge menonton persembahan tersebut buat seketike..

saye akhirnye mengajak my-other-half turun ke bawah untuk melihat muke farah dengan lebih dekat.. dan my-other-half bersetuju..

sampai di bawah, artis2 sedang berbuke opsss!! berehat2 di belakang pentas.. dan ade seorang pengacare pendek sedang membuat sesi short-quiz dan penjawab yg betul akan diberi beg goodie astro berwarne kuning terang gile.. saye seperti ingin memiliki beg tersebut tetapi apekan daye, tiade soalan yg dapat saye jawab dengan betulnye.. dan ditambah pule my-other-half tidak memberi keizinan kepade saye utk menjoinkan diri menjawab soklan2 si penagcare pendek tersebut…

tidak lame kendian, keluarlah artis2 td dr belakang pentas.. mereke kendiannye mengagih2kan pamplet bulat berupe sinopsis rancangan yg akan astro tayangkan sempene raye yg akan berkunjung tibe.. tetapi adepun pengunjung blog yg budiman sekalian, kesemue rancangan itu hanyelah utk channel berbayar tambahan sahaje.. sangat hampeh… dan sangat kasihan kepade kami2, subscriber basic channel ini…

arakian, tetibe datanglah farah ke tempat saye berdiri bersame my-other-half utk menghulurkan pamplet tersebut.. saye berase begitu riang-ria-dihari-raye sekali.. bolehlah saye melihat mukenye dari dekat.. saye pun pegi ke arahnye dan die menghulurkan pamplet tersebut seraye berkate :

“terime kasih..” sambil tersenyum dan menampakkan tulang pipinye yg naik tatkale tersenyum..

“terime kasih..” kate saye juge.. dan lantas sepantas kelajuan cahaye, saye menoleh ke arah my-other-half seraye berkate :

“bang, nak amik gamba dengan farah gune henpon abg,”

untuk stetmen ini, saye tidaklah membuat suare manje dengan nada mengade2 seperti hendak mengajak my-other-half masuk ke bilik lagaknye.. keraneeee, saye dengan yakinnye percaye yg permintaan saye tu akan dipenuhi oleh my-other-half tanpe was2.. tetapi alangkah sayunye hati saye apabile melihat my-other-half menggeleng2kan kepalenye.. dan semakin sayu hati saye bile melihat die mengundurkan diri sedikit kebelakang.. ohhh….

saye terus mendesak dan semakin didesak, semakin laju pule kepale my-other-half bergeleng2.. saye jadi sebelll bangatt… kenape tak boleh? bukankah wanita mengandung ini sensitive dan sebarang permintaan mereke seharusnye dipenuhi selagi tidak melanggar hukum syara’? cewah.... =p bukankah saye cume hendak mengambil gambar sahaje? bukannye saye meminte permission utk naik ke atas pentas dan bergelek ala2 arab jahiliyah seperti mereke2 tadi? ohhh….

akhirnye, farah pun blah dari area saye berdiri itu.. dan saye pun tidak lagi mendesak my-other-half untuk meminjamkan henponnye buat mengambil gambar dengan farah… saye terus blah meninggalkan my-other-half yg masih berdiri di situ.. saye duduk di bangku tidak jauh dr ruang legar tersebut dan cume berdiam diri tanpe berkate2 sepatah pun dengan my-other-half.. setelah sekian lame duduk dan diam di situ, saye pun bangun utk beredar dr situ.. dan oleh kerane terlalu kecewe, saye telah meninggalkan pamplet yg diberi oleh farah tadi, di situ…. ohhh… kaciwanya...

kami meneruskan window-shopping dlm keadaan diam.. saye sebenarnye yg diam.. my-other-half cube sesekali berbuat lawak bagai tiade ape yg berlaku tetapi lawaknye tidak saye endahkan… bile terigt balik sekarang ni, rase kesian sgt pd my-other-half.. tak patut saye lakukan begitu kepadenye.. tetapi saye masih sedih ketike itu.. kesedihan yg tak dapat ditampung gtu…

“syg… takkan la sebab farah syg tak nak ckp dengan abg?” akhirnye my-other-half berkate dengan nada kesalnye..

“masalahnye sekarang ni syg tak faham kenape tak boleh.. tu je.. kalau syg fhm, syg ok,” saye membalas kate2 my-other-half yg akhirnye membuatkan my-other-half berkate :

“tadi org ramai sgt.. abg tak suke.. nanti expose.. kalau org tak ramai tadi, ok..”

apeeEEeEEEEeeeeEEe???

saye tahu my-other-half memang tak suke saye mengexposekan diri saye di khalayak ramai.. sejak dahulukale lagi... sejak zaman kami bercinte.. dan saye nyaris2 tidak dapat bersanding di rumah sendiri oleh kerane prinsip my-other-half tersebut.. ohh… sedangkan saye punya cite2 mahu menjadi wakil rakyat.. heee =p

“tp abg tau kan syg minat farah tu.. lagipun syg pregnant.. abg tak boleh ke layan je syg td?”

dan my-other-half cume diam sahaje…

okeh…

sedang kami meneruskan window-shopping dlm keadaan bisu tersebut, mate saye tertancap pade susunan brooch yg agak menarik dlm salah satu kedai di situ.. terus saye mengajak my-other-half masuk.. dan di dalam kedai brooch tersebut, baharulah saye merase hendak berckp2 semule dengan my-other-half.. dan sewaktu memilih2 brooch yg lawa utk dibeli, barulah kami bergelak ketawe semule and we then live happily ever after… =ppp

cam poyo je kan saye ni? tppp… saye cume nak tau sahaje.. kenape permintaan saye yg simple-mimple tu tak boleh dipenuhi oleh my-other-half.. dan selepas diberi explanation tu, saye menjadi okeh semule.. tambahan pule, explanation yg diberi itu adelah sesuatu yg saye telah tahu sejak sekian lame.. make saye boleh menerime explanation tersebut dengan hati terbukee… cume saye ingatkan selepas kami berkahwin, tidaklah kronik lagi pantang larang my-other-half yg satu itu… tetapi tidak rupe2nye.. ohhh….

dan buat pengetahuan rakan pengunjung sekalian, inilah second tyme in my 26-year-old life, saye bersikap poyo sebegini dlm hal remeh temeh macam ni.. (first tyme poyo sebegini adelah sewaktu konsert nasyid di UPM tidak lame dahulu.. sakan dengan lani dok amik gambo dengan grup nasyid yg agak top at that tyme where contemporary-nasyid aura tengah hot =p)

adapun sebelum2 ni, saye pernah terserempak di shopping complex juge.. dengan few artis such as .. .. .. dan emaknye (dlm lif, pendek je dia tu rupenye).. .. .. .. dan kapel siri 'table for 2' ni..


tapiii.. tidak langsung pernah saye berasekan hendak mengambil gambar bersame mahupun snap dari jauh sahaje dengan mereke2 ini..

bile diigt2 semule, kesian sgt pd my-other-half.. sebab die yg beriye nak membawe saye ke JJ petang tu untuk shopping tp at last saye melayannye sebegitu rupe pule..

jahatnye saye ini… ohhh… my-other-half yg kusayang.. maafkan saye ye my-other-half

Khamis, September 03, 2009

ape bakar2?? nak kene penyepak???


oh!!!!!

tak tau nak cakap ape.. aku bukanlah seorang yg sangat suke berblogging bende2 yg terlalu serius.. to me, blog ni tempat nak meluahkan sesuatu dalam keadaan santai.. ni pade aku la..

tapi bile aku tengok buletin utame malam tadi, ohhh!!! sangat tidak dapat dikawal perasaan marah aku.. membuak2 tibe2.. aku pon tak sangke aku masih mempunyai darah pendekar opss!! semangat kenegaraan yg tinggi (walaupun subjek kenegaraan kt upm aku dpt B+ sahaje).. dan bile membace tulisan di blog ni, lagi laaaa aku rase cam.... what da???

ape perasaan anda bile bendere negara anda dipijak & dibakar sesuke hati oleh bangse yg banyak (but have no statistic on how many percent of them coming here because they come & go sesuke hati deme sahaje! =p) datang merempat kat negare aku ni nak mencari & mencuri oppsss!! sesuap nasi.. bukan sahaje untuk disuap ke mulut mereke, tetapi juge untuk disuap ke mulut sedare-mare mereke di dese yg dibangge2 kan sangattt tu.. huh!!!

aku bukanlah anti-DON (deme suruh buang huruf 'N' but aku buang huruf 'IN' boleh??? =ppp)=p sangat tau.. malahan aku pernah baik ngn few DON workers yg ade kat putra food court dulu.. antare aku ngn geng2 aku kat upm mase tu, aku lah yg paling kamceng skali ngn minah DON tu.. kat *e*e*o* ni pun, aku baik je ngan minah cleaner DON ni.. siap mase die keguguran hari tu aku dok nyembang pasal klinik mane yg elok die pegi lagi.. sbb die kate die cam kene tekan harge ngan klinik yg die pegi hari tu sbb die pendatang dr DON.. seee?? betape baiknye kamiii rakyat2 malaysia yg tercinte ni...???

tak dinafikan mmg ade segelintir (atau maybe agak banyak) warge malaysia yg jahat.. suke buli orang2 DON.. dan macam2 lagi la.. tapiiiii kami tak pernah pon (seingat aku la) godam website negare deme, buat website khas utk mengutuk, kutuk2 melampau, baling kedutaan dgn telur busuk, panjat pagar nak tukar bendere negare deme dgn negare malaysia, dan macam2 lagi la yg deme wat kat kite recently..

tapi tidak dapat tidak, sukar untuk menafikan bahawe mmg ramai antare DON2 yg datang ke sini bukan sahaje datang nak mencari sesuap nasi, tapi juge buat jahat.. jahat yg teramat2!!! umah kakak aku sendiri penah kene pecah ngn perampok.. okeh?? memang telo pekat bahase DON.. ikat kakak ngn abang ipar aku.. merampok.. pastu siap boleh makan2 rambutan lagi kat dapor umah kakak aku tu... jahat gile kan???? tapiiii ade family aku lepas tu jadi anti-DON? takkk... takdeeee... siap bapak aku boleh sewekan umah pade DON lagi sebab DON tu dah merayu2 nak nyewe situ sbb dekat dgn segale kemudahan untuk die g keje dan anak2 die g skola... pastu bile org dah bg nyewe, buat bising.. memekak sekuat2nye pagi2 buta lepas subuh dengan bunyi lagu2 tak tau zaman bile punye lagu.. hohh!!!

bile aku bace ape yg terkandung kat blog ni, lagi la aku rase kemarahan maksimum yg membuak2.. ade ke patut die kate cenggitu dengan font beso nye???? what da???? dan seperti biase, aku bukanlah blogger yg gemar menulis panjang2.. cume 1 perkataan sahaje yg ade dalam serebrum aku utk si blogger dari blog ni.. tp malas laaa aku nak taip kat sini.. faham2 sendirilah... org waras takkan balas ketidakwarasan org tidak waras dengan tahap akal yg same....

dah tu bleh plak blogger ni (yg mungkin, mungkin laaa kot.. kan.. seorang dokto.. sebab die kate die mahasiswa fakultas kedokteran =p) cakap pasal agame lagi.. negare sendiri pon banyak islam kawin ngn bukan islam.. nak kecoooo....

dan hari ni.. bile aku tgk berite ni yg jadi kat sanun.. hoh!! aku rase cam nak kate 'serves you right' je kat deme.. tu Allah bayar cash tu.. hehe.. na'uzubillah la terjadi kat malaysia.. tp mindset aku mmg tak boleh nak elak drpd anggap macam tu.. and bile malaysia pulak pegi bagi stetmen macam ni.. aku rase cam alalalalala...

tak kuase sayeee....