Jumaat, September 11, 2009

bergambar dengan artis??

ahaha..

pernahkah anda merase kegilaan hendak mengambil gambar dengan artis (yg mungkin bukan artis kegemaran anda sgttt tp anda quite minat dengan die) apabile anda terserempak dengan artis tersebut? saye baru sahaje merasekan kegilaan tersebut..

sabtu lepas.. saye dan my-other-half telah pergi ke jusco aeon bukit tinggi untuk melakukan sedikit survey dan shopping jike ade terjumpe barang sehelai due baju yg berkenan di jiwe.. dan focus utame saye pade ketike itu adelah untuk mencari baju maternity.. ohohoh.. perut saye yg semakin boleh-nampak-dengan-mate-kasar ini perlukan belaian nikmat baju baharu.. kesian hanan kat dalam ni.. jadi saye perlukan baju yg longgar, bertali di belakang dan khusus direkacipte utk wanita2 hamil.. bleh gtu? =)

sebaik sahaje kami sampai di JJ, kami ternampak kelibat bas ‘marhaban di astro’ yg telah memarkirkan basnye di pintu masuk parking lot JJ..

“ade roadshow astro la syg,” kate my-other-half.

“a’a,” kate saye dengan takde perasaannye.. saye tidak ambil pot langsung opss! sgt setakat persembahan artis yg dibuat di ruang legar sesebuah shopping complex.. not so in2it.. =p

okeh. setelah mencari tempat yg strategic utk memarkirkan myMyvi, kami pon berarak masuk ke dalam JJ.. umat manusie agak ramai yg sedang menyoppingkan diri masing2.. sebaik sahaje kaki menjejak lantai tingkat 1, saye terdengar alunan muzik lagu tak-ingat-title yg asalnye dinyanyikan oleh To’ Siti.. eh lagu siti la.. saye terdetik berkate2 dlm hati.. and my 1st word to my-other-half at that particular tyme was :

“bang, siti ke yg dtg?”

“tak kot.. tak mcm suare siti pun,” balas my-other-half dengan yakinnye..

“jom bang kite pegi tengok jap,” saye mengajak my-other-half ke ruang legar tersebut semate2 utk melihat siapekah artis yg sedang mendendangkan lagu tersebut.. kalau siti, harus saye menukar prinsip seketike.. menjadi penonton persembahan artis di ruang legar tersebut.. hohohoh… =p

kami melihat dr bahagian atas ruang legar.. dan kelihatan di bawah artis2 yg notsobesttome =p such as : aishah af7.. tam plakon tu.. yazer af3.. entahsapesapelagi.. dan tetibe mate saye tertancap pade eh : ade farah af2 laaa….

“bang, ade farah la..” kate saye dengan penuh teruje..


utk pengetahuan rakan pengunjung blog sekalian, saye pernah sgt meminati farah diana anuar ini.. tetapi selepas tamat musim af2 la.. saye meminatinye kerane die mempunyai kulit pipi yg sgt gebu dan licin… bile tersenyum, tulang pipinye terangkat seperti tulang pipi saye bile senyum =p saye pernah meletakkan gambarnye sebagai primary photo saye di laman web frenster pd suatu mase dahulu.. dan pernah ade seorang teman bertanye ‘kenape ko letak gambar free-air kat frenster?’ hahahahahhah adekahh??? apapepon, saye sgt suke dengan soalan teman saye tersebut… heheheh =)

dan saye juge sgt suke bile die digandingkan dengan zahid dlm beberape siri rancangan mahupun iklan.. kerane saye juge pernah meminati zahid pade suatu mase dahulu.. tetapitidaklagiselepaszahidberkapelngnnita =p

pengacare program ‘marhaban di astro’ yg berkonsepkan arab style itu ieitu zainal alam kadir (ygala2sikittu), ketike itu sedang memperkenalkan seorang demi seorang artis yg sedang bergelek ala2 arab jahiliyah (kate my-other-half =p) di atas pentas itu.. seorang demi seorang diperkenalkan dengan nilaian dirham2 tertentu.. dan kate saye kepade my-other-half :

“macam x tau malu je kan bang.. kesiannye artis2 ni kene wat mcm gini utk so-called hiburkan peminat,” oh.. kasihankan? tapi sape yg pengunjung blog sekalian lebih kasihankan? saye atau artis2 tersebut? saye mmg jarang menonton persembahan2 sebegini.. make sebab itulah saye merasekan perasaan kasihan yg mendalam bile melihat mereke menggoyang2kan dade (ala2 arab kunun) di depan khalayak sambil tersengih2.. tetapi oleh kerane farah ade dlm kelompok artis tu, make saye teruskan juge menonton persembahan tersebut buat seketike..

saye akhirnye mengajak my-other-half turun ke bawah untuk melihat muke farah dengan lebih dekat.. dan my-other-half bersetuju..

sampai di bawah, artis2 sedang berbuke opsss!! berehat2 di belakang pentas.. dan ade seorang pengacare pendek sedang membuat sesi short-quiz dan penjawab yg betul akan diberi beg goodie astro berwarne kuning terang gile.. saye seperti ingin memiliki beg tersebut tetapi apekan daye, tiade soalan yg dapat saye jawab dengan betulnye.. dan ditambah pule my-other-half tidak memberi keizinan kepade saye utk menjoinkan diri menjawab soklan2 si penagcare pendek tersebut…

tidak lame kendian, keluarlah artis2 td dr belakang pentas.. mereke kendiannye mengagih2kan pamplet bulat berupe sinopsis rancangan yg akan astro tayangkan sempene raye yg akan berkunjung tibe.. tetapi adepun pengunjung blog yg budiman sekalian, kesemue rancangan itu hanyelah utk channel berbayar tambahan sahaje.. sangat hampeh… dan sangat kasihan kepade kami2, subscriber basic channel ini…

arakian, tetibe datanglah farah ke tempat saye berdiri bersame my-other-half utk menghulurkan pamplet tersebut.. saye berase begitu riang-ria-dihari-raye sekali.. bolehlah saye melihat mukenye dari dekat.. saye pun pegi ke arahnye dan die menghulurkan pamplet tersebut seraye berkate :

“terime kasih..” sambil tersenyum dan menampakkan tulang pipinye yg naik tatkale tersenyum..

“terime kasih..” kate saye juge.. dan lantas sepantas kelajuan cahaye, saye menoleh ke arah my-other-half seraye berkate :

“bang, nak amik gamba dengan farah gune henpon abg,”

untuk stetmen ini, saye tidaklah membuat suare manje dengan nada mengade2 seperti hendak mengajak my-other-half masuk ke bilik lagaknye.. keraneeee, saye dengan yakinnye percaye yg permintaan saye tu akan dipenuhi oleh my-other-half tanpe was2.. tetapi alangkah sayunye hati saye apabile melihat my-other-half menggeleng2kan kepalenye.. dan semakin sayu hati saye bile melihat die mengundurkan diri sedikit kebelakang.. ohhh….

saye terus mendesak dan semakin didesak, semakin laju pule kepale my-other-half bergeleng2.. saye jadi sebelll bangatt… kenape tak boleh? bukankah wanita mengandung ini sensitive dan sebarang permintaan mereke seharusnye dipenuhi selagi tidak melanggar hukum syara’? cewah.... =p bukankah saye cume hendak mengambil gambar sahaje? bukannye saye meminte permission utk naik ke atas pentas dan bergelek ala2 arab jahiliyah seperti mereke2 tadi? ohhh….

akhirnye, farah pun blah dari area saye berdiri itu.. dan saye pun tidak lagi mendesak my-other-half untuk meminjamkan henponnye buat mengambil gambar dengan farah… saye terus blah meninggalkan my-other-half yg masih berdiri di situ.. saye duduk di bangku tidak jauh dr ruang legar tersebut dan cume berdiam diri tanpe berkate2 sepatah pun dengan my-other-half.. setelah sekian lame duduk dan diam di situ, saye pun bangun utk beredar dr situ.. dan oleh kerane terlalu kecewe, saye telah meninggalkan pamplet yg diberi oleh farah tadi, di situ…. ohhh… kaciwanya...

kami meneruskan window-shopping dlm keadaan diam.. saye sebenarnye yg diam.. my-other-half cube sesekali berbuat lawak bagai tiade ape yg berlaku tetapi lawaknye tidak saye endahkan… bile terigt balik sekarang ni, rase kesian sgt pd my-other-half.. tak patut saye lakukan begitu kepadenye.. tetapi saye masih sedih ketike itu.. kesedihan yg tak dapat ditampung gtu…

“syg… takkan la sebab farah syg tak nak ckp dengan abg?” akhirnye my-other-half berkate dengan nada kesalnye..

“masalahnye sekarang ni syg tak faham kenape tak boleh.. tu je.. kalau syg fhm, syg ok,” saye membalas kate2 my-other-half yg akhirnye membuatkan my-other-half berkate :

“tadi org ramai sgt.. abg tak suke.. nanti expose.. kalau org tak ramai tadi, ok..”

apeeEEeEEEEeeeeEEe???

saye tahu my-other-half memang tak suke saye mengexposekan diri saye di khalayak ramai.. sejak dahulukale lagi... sejak zaman kami bercinte.. dan saye nyaris2 tidak dapat bersanding di rumah sendiri oleh kerane prinsip my-other-half tersebut.. ohh… sedangkan saye punya cite2 mahu menjadi wakil rakyat.. heee =p

“tp abg tau kan syg minat farah tu.. lagipun syg pregnant.. abg tak boleh ke layan je syg td?”

dan my-other-half cume diam sahaje…

okeh…

sedang kami meneruskan window-shopping dlm keadaan bisu tersebut, mate saye tertancap pade susunan brooch yg agak menarik dlm salah satu kedai di situ.. terus saye mengajak my-other-half masuk.. dan di dalam kedai brooch tersebut, baharulah saye merase hendak berckp2 semule dengan my-other-half.. dan sewaktu memilih2 brooch yg lawa utk dibeli, barulah kami bergelak ketawe semule and we then live happily ever after… =ppp

cam poyo je kan saye ni? tppp… saye cume nak tau sahaje.. kenape permintaan saye yg simple-mimple tu tak boleh dipenuhi oleh my-other-half.. dan selepas diberi explanation tu, saye menjadi okeh semule.. tambahan pule, explanation yg diberi itu adelah sesuatu yg saye telah tahu sejak sekian lame.. make saye boleh menerime explanation tersebut dengan hati terbukee… cume saye ingatkan selepas kami berkahwin, tidaklah kronik lagi pantang larang my-other-half yg satu itu… tetapi tidak rupe2nye.. ohhh….

dan buat pengetahuan rakan pengunjung sekalian, inilah second tyme in my 26-year-old life, saye bersikap poyo sebegini dlm hal remeh temeh macam ni.. (first tyme poyo sebegini adelah sewaktu konsert nasyid di UPM tidak lame dahulu.. sakan dengan lani dok amik gambo dengan grup nasyid yg agak top at that tyme where contemporary-nasyid aura tengah hot =p)

adapun sebelum2 ni, saye pernah terserempak di shopping complex juge.. dengan few artis such as .. .. .. dan emaknye (dlm lif, pendek je dia tu rupenye).. .. .. .. dan kapel siri 'table for 2' ni..


tapiii.. tidak langsung pernah saye berasekan hendak mengambil gambar bersame mahupun snap dari jauh sahaje dengan mereke2 ini..

bile diigt2 semule, kesian sgt pd my-other-half.. sebab die yg beriye nak membawe saye ke JJ petang tu untuk shopping tp at last saye melayannye sebegitu rupe pule..

jahatnye saye ini… ohhh… my-other-half yg kusayang.. maafkan saye ye my-other-half

1 ulasan: