Jumaat, April 30, 2010

jangan datang selangor!!! haaaaa hambikkkk ko... x reti2???

kahkahkahkahkahkah...

gile garang tuanku aku nih...


kredit gambo pd tuanpunyenye

hakhakhakhakhakhakhakkahakkahak....

tapi aku ase aku stujus laaa ngn stetmen tuanku ni.. bukan sbb aku rakyat di negeri die sahaj eh.. kalo aku bukan rakyat slango pon aku akan sukung gak la.. sbb laa ni kempen politik kebanyakan (mane2 partai pon laa) penuh ngn cacimakisajadiriku nye stetmen la... gado2 entah ape2 *mencacatkan cecite aku nk jd wakil rakyat je =p..

pastu dgn kap lam ya nga pon leh masuk mesejed bg ceramah politik bagai.. bersih ke kaki / stokin deme tu? ade ke deme nye instinct nk bersihkan kaki sebersih2nye seblum masuk mesejed sbb mesejed tu tempat suci utk beribadat menghadap Tuhan yg Esa?? sure2 xde nye kan... kalo ade la instinct tu sah2 pokcik sayviyer tu dh masuk Islam.... *ni to me la okieh..

i bet nnt mesti ade jawapan balas lak lagi dr pokcik nik dan yg seangkatan dgnnye tu =p

hmmph (bangkit dr kusi buruk kat opis ni, berdiri tegak dan membayangkan gambo seperti di bawah)
.
.
.
.
.
.
.


eh silap! bukan gambo tu.. gambo ni gambo ni =p

dolatttttttttttttttttttttttttttttttttt tuanku!!! *tiba2 =p

Khamis, April 29, 2010

gurindam jiwang

mlm td denga lagu ni mase tgh having late dinner ngn abg (ari2 pon late dinner, ari2 mesti tetido pas isya.. bleh?? pastu abg kejut 'syg abg nk mkn' atau kekadang x kejut terus huhu (merajuk mungkin???)

( L )
Tuailah padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intailah kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan

( P )
Anak cina pasang lukah
Lukah dipasang di Tanjung Jati
Di dalam hati tidak ku lupa
Sebagai rambut bersimpul mati

( korus )
( L )
Batang selasih permainan budak
Daun sehelai dimakan kuda
Bercerai kasih bertalak tidak
Seribu tahun kembali juga

( P )
Burung merpati terbang seribu
Hinggap seekor di tengah laman
( L )
Hendak mati di hujung kuku
Hendak berkubur di tapak tangan

( L & P )
Kalau tuan mudik ke hulu
Carikan saya bunga kemboja
Kalau tuan mati dahulu
Nantikan saya di pintu syurga

dlm cite ni nordin ahmad adelah pemantun yg hebat tahap istana (sj nk bgtau =p)



hehe

i love this song so mucchhhh sbb to me it is a really 'pantun yg sempurna' =) rima tgh dan hujung adelah same pd kerat yg pertame-ketige dan kedue-keempat.. i love pantun so muchhhh too!!! dan pencapaian terbaik berpantun gue mase kat maktab dpt 2nd place utk pertandingan penulisan pantun matematik dgn tiadenye org yg menang tempat pertame (wahhh nak bgtau jugek =p)

and i do have lotsssssssssssssa pantun created specially dedicated utk abg during our jiwang2 karat 24 tyme kihkihkih =p

tp skarang hotak suda berkarats... aritu nk buat pantun utk ucapan abg mase dinner opis lame pon... mkn mase berejam... last2 indak ado!

okies to je nak share hehe =p

challo bete kite ke kilang baru!

it's fun sbb mlm ni paling lambat pon kul 8pm kene complete filling sbb itu japunis mahu balik japun mlm ni heheheheheee besssst!!!

*aku benci trial run.....

Jumaat, April 23, 2010

Generasi Hebat

pg td kat hot.fm hot chat yg dikendalikan dek maskiranjoko tu ckp pasal topik 'generasi hebat'.. okieh.. aku x lah terpikio die kaitkan hebat tu ngn brens kan.. tp x lame pehtu, maskiranjoko tu sebut la 'sekirenye kite hendak jd hebat, kite hendaklah Handal, berEksplorasi, Berani, Aktif & Tekun'.. gtuuu.... ohhh.. aku terus 'aikk ni tagline GH ni'.. pekataan2 ni mmg dh melekat kat kapla otak aku sbb GM dok ulang2 bende ni tiap kali die berckp2 di mane2 saje die boleh berckp2.... hehe

hmmm... adekah??? apekahh??

agaknye brens beli session tu kot utk promosi... hmmm... kalo hot.fm saje2 wat topik tu mmg baik ati la deme tu... bg pablisiti pecume..

cam bese la aku denga2 tuka cenel redio pagi2 mase drive tu.. so x denga sgt pendapat2 caller tu sume..

tp yg aku nk tergelaknye ade satu caller tu, die tu cikgu la kan.. die kate ade sorg anak murid die bleh tulis dlm 1 kertas (mase tu die suh murid2 die tuliskan ape cecite & impian deme in future).. and this budak kecik tulis 'impian saye adelah hendak membawe awek saye klua jalan2 bile besa nanti..'

aduiii!!! impian yg dangerous utk seorang budak skola renda..

Khamis, April 22, 2010

penyebok!!!

oleh kerane aku tidak datang ke trial run mlm td di kilang baru tersebut, make aku telah dipandang serong & senget oleh segelintir warge *e*e*o* ni.. pagi2 td mase aku sampai (dlm keadaan berlenggang kangkung walaupon dh lambat setengah jam sbb jem teruk gile start dr sempang kemuning akibat dr banjir kilat yg x sudeh2) aku telah disape oleh si jurutereseplobulan itu..

"eh apesal u tak dtg trial run mlm td?"

NYEBOK!!! ok... nada die nada nyebok... bukan nada tanya sbb nak tau...

eh!!! sukati aku laaaa nk dtg ke xnk.. aku dh apply AL ok siang tu.. so mlm tu konsider hari aku bercuti jugak la kan.. atas budi bicare aku laaa nk dtg ke x.. tp aku jawab...

"i mmg dh siap2 nk dtg tp since esen pon dh rosak mlm td so i x jd dtg la.. i dah sms bos wanita bermate bulat, die kate x payah dtg.. i stendbai sampai kul 11 pm tp last2 die sms kate x payah dtg"

x tipu ok.. x caye tanye laki aku.. (sbb abg pon kene stenbai gak sbb nk nganto aku ke kilang br kat kawasan yg scary muvi tu..)

pastu die cakap..

"haiyoo.. kitorg kene tunggu sampai tgh2 mlm tau.."

sooooooo wut??? ade aku kesah??

gaji ko 5 riban ko keje la sampai subuh pon.. padan la ngn gaji ko tu..

lepas tu die sambung lagi..

"yg sebenarnye esen tu x rosak.."

esen kaki dh campo ngn CIP stil die leh konsider x rosak??? pehtu ape? spoil?

pehtu td aku g kilang baru, deme ckp esen whole tu pon dh kene buang sbb mmg xleh gune dh.. kalo x rosak apesal nak buang kan???

bongek je.....

haiah!! hanginn jek asenye.. mcm la aku ni bersenang lenang dok umah bile muke aku tidak dilihat di kilang baru tersebut mlm td....

Selasa, April 13, 2010

dull

so dull la pakai kaler putih ni...

tuka itam balik la..

lagipon itam kan sinonim ngn aku...

huhu...

Isnin, April 12, 2010

sobosan!

decision...

to completely implement wut i've decided is not that easy...

but i am sobosan here....

wut shud i do?

shall i?

Jumaat, April 09, 2010

sabtu mlm ahad ini..

kalauuuuuuuuuu...

selangor lawan negeri sembilan?
ofkos aku sukung selangor.. sbb aku anak jati selangor okie..

kalauuuuuuuuuuuuuuuuuu...

selangor lawan kedah?
same la jawapannye.. hihi

kalauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

selangor lawan perak??
alamakkk.. susah nk jawab neh...
kene kerat due anak tekak aku ni waktu menjerit tgk bola tu nanti..

kalauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......
negeri sembilan lawan kedah???
hmmmmm... ade aku kesah??

hehehehhe..

haiah!! kenapeeee la selangor leh kalah mase semi aritu.....
kalo x leh aku wat d second serie of this post.. =p

~~masih peminat bola (selangor je) yg fanatik walopon suda menjadi emak.. hihi =p~~
(nanti aku nak ajar hanan tgk & minat bola jugek =p)

Selasa, April 06, 2010

kenduri cukul jambul & naik buai - hanan najla muhamad hamdi =)

oleh kerane bos wanita bermate bulat ke new plant kerane ceo mencemar dooooli arini.. jadi mari kita menghapdet gambaaa...... =p

ni ade few gambas hanan mase kenduri cukur jambul.. dan diikuti dgn acare naik buai dan kendian diikuti lak lagi ngn acare membotakkan terus rambut anakku yg lebat itu.. org tua2 kate nk buang penyakit2 mcm migrain dan sebagainye.. insyaAllah... =)
gambas lain akan dihaplodkan kt sini later..

kenduri held on 5 mac 2010 ieitu sebulan yg lalu... ieitu pd ari makyang hanan bermajlis khatam Quran sebelum bernikah pd malam arinye... =)
.
.
.
nampak x hanan kat celah buai tu? abahnye jadik kamereman..

bg hanan minum susu dulu sblum mule jenjln dgn harapan hanan x nangis.. tp nangis jugek... =p

mule ngn makcik2 kumpulan marhaban tu..

wan & opah..

tok..

atuk..

dengan rasminye hanan naik buai... 1st tyme ni bg die naik buai.. seb baik x meraung..

door gift bertulis name penuh hanan yg ditempah dgn opah su nye..

moyang..

abah & mak posing kt pelamin lg tp kali ni ngn hanan sayangggg.. =p hanan ckp dlm ati 'aiii nk posing jugek.. taye ni nk muntah ni.. xde olang ceda te..' =p

aiikkk... pandang mak?? =)


mase kenduri ni hanan baru 45 hari.. aku betol2 br lepas pantang.. so x sempat nak berdiet lg (eceh! =p)

tenkiu to my in-laws yg mengadekan kenduri utk cucu mereke yg pertame ini..
and tenkiu jugek utk mak abah yg dtg dr klang dan along abg long n angah yg sanggup amik cuti ari jumaat tu utk hadiri kenduri ni.. =)

semuga dgn alunan bacaan suci yg dialunkan ke telinga hanan ini akan memberikan impak solehah di mase hadapan.. (provided aku n abg betol2 didik die ke arah itu la kan... =p)

amiinnnnnnnn.... =)

Isnin, April 05, 2010

makhluk halus mengganggu loker aku

eh kenape arini kasut aku dlm loker dlm keadaan yg tidak selalunye aku meletakkannye?

salu aku letak lubang kasut ngadap pintu loker.. pg td aku bukak2 je pintu loker, moncong kasut plak ngadap pintu loker...

adekah mane2 makhluk halus telah bersenang lenang menggunekan kasut aku (dan most probably jugek white coat & topi aku??) pd ari jemaat ketike aku sedang bersenang lenang berehat di rumah??? mentang mentangla aku letak kunci loker aku kat atas loker tu je... ni mesti ade yg tau ni tempat aku letak kunci yg tak berape nak rahsie tu...

hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hangin niiiiiiiiiiiiiiii...

aku sure punye care aku letak kasut tak penah salahhhh.... n tak penah berubah ok sejak aku mule menapak di sini 3 tahun yg laluuuuuu......

geli aku nak pakai topi tu.. seb bek ade topi spare.. hoh!! horror je.... (ntah2 kapla berk*rap) hikhik =p

Khamis, April 01, 2010

lucky i'm in love with my besfren.... =')

pg td while driving, i heard this song from hitz.fm..

Do you hear me? I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again

Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning 'round
You hold me right here, right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again

I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooh ooh ooh
Ooh ooh ooh, ooh


this song reminds me of how abg and me used to be before..

and if each of us didnt admit till the end that we actually had fall in love to each other, definitely we'll no more be besfren now.. coz i just cant accept if my beloved besfren become someone else's.....

huwaaaaaaa bleh banjir 1Malaysia weih...

hehehhhh but nowwww he's mine okeh!!!!!! (poyo terlebih x aku neh? =p)

okies! sekarang nak off pc... shoot to d new plant! (sobosan!!!) =c