Khamis, April 29, 2010

gurindam jiwang

mlm td denga lagu ni mase tgh having late dinner ngn abg (ari2 pon late dinner, ari2 mesti tetido pas isya.. bleh?? pastu abg kejut 'syg abg nk mkn' atau kekadang x kejut terus huhu (merajuk mungkin???)

( L )
Tuailah padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intailah kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan

( P )
Anak cina pasang lukah
Lukah dipasang di Tanjung Jati
Di dalam hati tidak ku lupa
Sebagai rambut bersimpul mati

( korus )
( L )
Batang selasih permainan budak
Daun sehelai dimakan kuda
Bercerai kasih bertalak tidak
Seribu tahun kembali juga

( P )
Burung merpati terbang seribu
Hinggap seekor di tengah laman
( L )
Hendak mati di hujung kuku
Hendak berkubur di tapak tangan

( L & P )
Kalau tuan mudik ke hulu
Carikan saya bunga kemboja
Kalau tuan mati dahulu
Nantikan saya di pintu syurga

dlm cite ni nordin ahmad adelah pemantun yg hebat tahap istana (sj nk bgtau =p)



hehe

i love this song so mucchhhh sbb to me it is a really 'pantun yg sempurna' =) rima tgh dan hujung adelah same pd kerat yg pertame-ketige dan kedue-keempat.. i love pantun so muchhhh too!!! dan pencapaian terbaik berpantun gue mase kat maktab dpt 2nd place utk pertandingan penulisan pantun matematik dgn tiadenye org yg menang tempat pertame (wahhh nak bgtau jugek =p)

and i do have lotsssssssssssssa pantun created specially dedicated utk abg during our jiwang2 karat 24 tyme kihkihkih =p

tp skarang hotak suda berkarats... aritu nk buat pantun utk ucapan abg mase dinner opis lame pon... mkn mase berejam... last2 indak ado!

okies to je nak share hehe =p

challo bete kite ke kilang baru!

it's fun sbb mlm ni paling lambat pon kul 8pm kene complete filling sbb itu japunis mahu balik japun mlm ni heheheheheee besssst!!!

*aku benci trial run.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan