Selasa, Disember 29, 2009

huh

huh!!!

lau dh namenye plakon tu...........

Khamis, Disember 24, 2009

kra - jln cerite & plot nye...



jln cerite : bekerje, bekerje dan terus bekerje utk tempoh setahun yg diambil kire bermule dr okt 2008 hingge sep 2009.. seboleh & sebaik mungkin cube mengejar target yg terkandung dlm kra yg katenye telah dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak.. kandungan & pencapaian kra direview pd april 2009 & final review pd okt 2009.. keputusan juri adelah muktamad & sebarang surat menyurat tidak akan dilayan hoho =p

plot : mendapat habuanz pd dis 2009... hihi =p


target dpt 6.0% tp dpt 5.89%.. huhu =p tp okay la kot.. sbb tahun ni pon aku byk amik cuti & time-off sbb pregnancy ni.. mase aku dok kalut amik time-off & cuti sume tu, aku mmg dh set dlm ati 'kalo kurang pon kurang la.. janji baby & me slamat during pregnancy ni' hmmm so skrg ni xleh la aku nk ngeloh plak bile dpt kureng dr target... dpt sket pon dh cukop baek kan.. bak kate bos wanita bermate bulat, ramai lg worker kat lua tu yg x dpt apape thn ni (tul ke =p)

papepon syukur alhamdulillah... =)

target dpt 4.2 tp dpt 3.2.. hmm... kate my kelig, sbb kompeni byk spent money utk new plant nnt.. aku pelik sbb pe kompeni kene klua kan duit sendiri.. bukan patot hq yg bg peruntukan ke... kelig aku tu kate lg, hq letak beban peruntukan tu pd pnb sbb 60% shares hold by pnb tp ye la kan pnb pon tau deme dipergunekan sekadar nak dptkan taraf sykt bumi je.. so ofkoz la deme x nak bertanggungjawab ke atas memberi peruntukan dan sebagainye.. so since new plant tu dh half way in progress, so nak x nak kompeni kene la proceed gune duit sendiri.. so bonos2 kitorang pon gone with d wind.. tahle.. katenye laaa...

again, papepon syukur alhamdulillah... =)

skrg kite masuk ke step memikir nak wat ape ngn 3.2 tu heheh =p


.,.,.,. aku baru belaja aritu.. jln cerite bermaksud ape yg nk disampaikan dlm sesuatu karya.. plot pule adelah bermaksud sebab & akibat kepade sesuatu jln cerite.,.,.,.

gamba ade kene ngene sket je ngn tajuk =p

Rabu, Disember 16, 2009

nkra sgt..

bile membace ape yg ade kek sinan...

ase mcm nk ckp... excuse me???

bukan ke peningkatan yg dimaksudkan adelah utk kegunaan hop on hop off ieitu org yg naik lrt n komuter utk g keghoje?

peningkatan sistem antarebandar tu iyelah jugek tp d most important part kan utk memperbaiki sistem pengangkutan harian ke tempat keghoje?

objektif nkra x jelas.. atau nkra owner x fhm objektif?

adoyaii!!

Selasa, Disember 08, 2009

natrah - cinta & air mata

sabtu lepas, aku n abg went to watch teater natrah - cinta & air mata..


huhu.. aku mmg nk sgt2 tgk teater ni since mule2 diumumkan tarikh pementasannye.. siap booking tiket byk2 kali lg.. sbb each booking bleh berthn smpey 3 hari je.. lepas 3 hari, deme akan jual tiket2 yg tak dituntut tu.. so ade la dlm 3 kali kot aku ulang2 boooking..

alkisahnye nk dijadikan cite.. malam rabu 25 november 2009.. ms tu aku kt lrt tmn jy tgh tggu abg balik.. aku pon denga redio sinar (mase tu dj najman yg tabest tu on-air) tgh promote psl tiket2 free ke pementasan teater natrah.. then die pon announce pemanggil terpantas boleh mule call skrg utk menang tiket tu.. so aku pon sekonyong2nye dial no sinar.fm yg die sebutkan tu.. 1st dial : engage.. then auto redial.. aku bio je.. then skali lagi die nk autoredial tp sgtlah lembabnye so aku pon offkan call tu dan call lg skali.. SAJE2 JE... aku ulang eh.. SAJE2 JE... try test.. skali utk 2nd dial tu, panggilan gue menembusi talian beb!! hihi.. tetibe aku denga calling tone dan tak lame pastu aku dengo sore dj tu.. ya ampun.... gue berjayak menjadi pemanggil terpantas sih!! aku ade sikit ase nk melompat jugak mase tu sbb aku tak expect pon akan jd pemanggil terpantas gtu.. aku ulanggg.. aku SAJE2 JE call mase tu... hihi..

so itu dj pon tye aku soklan : bile pementasan ni akan bermule.. dan aku mmg baru sj godek website istanabudaya.gov ptg tu sblum logout dr ofis.. so sgtlah senang utk aku menjawab soklan tersebut.. pastu br die kate : "so ok lepas ni kite akan buat rakaman utk on-air, awk jawab soklan ni dgn suare cerie ok?" blehh?? main suroh2 lak... tp biase la kan.. aku as usual tak buat pon sore cerie.. aku buat sore aku la.. garau macho gtu.. =p

mase sore aku on-air tu abg dh smp and dah masuk pon dlm kete.. abg pon denga same mase sore aku on-air.. then abg gelak2.. huhu aku redha... ='p

so akhirnye aku pon menanglah tiket utk menonton pementasan teater natrah tersebut.. tp aku kene redeem kat astro bukit jalil la plak sbb mamat bhgn promosi tu tak sempat nak poskan tiket aku.. and die siap ckp "org lain sume ambik tiket sendiri kak." bleh????

luckily once aku dpt tiket tu, aku check value tiket tu tru seat layout kat website die, and yohh!! tiket itu bernilai RM150 n straight depan stage lg... sgt terkejottttt (sile bace dgn nada terkejut =p).. sbb aku expect paling mahal pun tiket RM100 la kan.. mase aku dpt tiket teater kat klpac dulu (pon free gak.. mase tu g tgk ngn azee) harge die just RM80 je.. tak sangke lak utk tiket free istana budaya ni aku dpt yg worth RM150.. kire berbaloi la jugak aku meredah jem plus sesat2 smp ke kl wpun sbenanye nak ke bukit jalil tghari jumaat tu utk redeem tiket..

abg kate Allah bg rezeki tu pd aku sbb aku mmg nk sgt tgk teater tu kot.. huhu tp mmg pon.. aku plan nak tgk teater tu ngn abg sempena our 1st anniversary.. wpun dh sebulan tp aku fikir nk wat something yg memorable utk anniversary ni.. so to me watching theater is something yg kami tak penah2 buat together so it will be something yg memorable to us la.. tp aku bajet tiket paling mahal pon aku bleh beli RM100 la.. hihi =p campo tax sume gedebak gedebuk RM206 utk 2 org.. ok la kot.. tp bile Allah bg rezeki lebih camni mmg ase syukur sgt2.. sbb aku tak penah terfikir pon nak menang any contest kat redio... seriously!! =)

so mase we went to watch the theater tu, mmglah sgt berkobar2 semangat aku.. especially this is something new to me n abg.. kitorg reached istana budaya dlm kul 5 gtu sbb sebelum tu pegi kenduri kawen kawan abg kat tasek selatan so lepas tu straight heading to istana budaya..

so since kami sampey awal, kitorg pon jenjln la dulu kat balai senilukis negare.. hahahaha sgt berjiwe seni kan.. padahal sbb nak isi mase terluang je kan bang kan? kalo saje2 nk tgk pameran kat balai senilukis tu takde la.. ekceli me n abg dh tersalah entrance.. kitorang masuk ikut pintu belakang.. tp pakcik guard tu pon tak sampey ati nengok perot aku yg dh membeso ni.. so die pon kate 'ok' je utk me n abg masuk ikut pintu belakang ni utk ke ruang pameran balai senilukis tu.. mase tu pameran lukisan syed ahmad jamal tgh berlangsung.. and mase me n abg pusing2 dlm galeri tu, mmg kosong!! diulanggg, kosong!! takde org.. mebi sbb dh pukul 5suku cetu so org tak ramai la (sangke baek =p) kot..





dlm byk2 pameran lukisan tu, yg me n abg paling tertarik was about perjalanan idup syed ahmad jamal yg dibuat dgn care yg sgt abstrak.. dr 1930 smp recent year, die symbolize kan ape yg jd pd die in each year tu.. sgt berseni sehingge aku turut merase kesenian itu dlm urat nadiku.. cewahhh.. tp seriously!! aku ske lukisan yg tu.. tp tak bleh ambik gambo dlm galeri tu so tak dpt aku nk visualize kan kat sini.. hahahha tetibe terigt plak zaman convent dulu g tgk galeri lukisan bapak hui ling.. poyo g ramai2.. ko igt tak farah? hehehe

ok. back to the natrah stori.. seblum mule show, me n abg pon jenjln kat lobi tu dulu and bace2 ape yg patut of any bunting and posters yg ade stori pasal natrah.. and i was so much interested into this 1 sajak pasal natrah dgn title 'atas nama cinta'.. it's about natrah la kan.. cinte die pd mansor adabi.. pd kg melayu chukai.. pd agama islam yg dianutinye mase tu.. tp since aku ini seorg yg sgt suke mendivertkan sesuatu situasi tu kepade situasi aku (dlm kes aku ngn abg je la ek =p), so aku pon sesaje nk jenjiwang ngn abg.. mase me n abg bace sajak to together2, aku pon ckp sambil mengusap2 perot "yg ni pon atas name cinte jugak kan bang?" and abg answered with his sweet smile.. heheee =p (iklan jap)


'atas nama cinta' =)


abg proud ngn buku natrah ygditerbitkan oleh pehak utm =p


ngn natrah mude


ngn natrah tua.. same besa dh aku ngn die eh =p


ngn gambo sume plakon2 temasuk extra2 nye =p


'ana budaya' =p 'ista' klua lanc tak balik2 lg.. =p

while waiting kul 8.15pm utk pintu theater hall dibuke, me n abg pon dudok2 & begamba2 kt tepi entrance tu (seb baek ade insan prihatin yg bg aku bangku plastik utk dudok =p) sambil mengudap2 senwic.. memule beli gegule je pastu ase lapa lak so mintak abg blikan senwic lak =p.. pacik penjual senwic tu tye aku n abg dh biase dtg tgk teater kat istana budaye ni ke.. aku ckp kt abg "huhu mesti pacik tu nk beramah mesre ngn kite sbb tgk kite smp 2 kali dtg stall die =p"


aku dh tuka tudung cerah sket bg nampak sket muke =p


abg dh tuka uniform yb =p



org tersgtlah ramai.. mmg nampak teater natrah ni mendapat sambutan yg menggalakkan drpd rakyat mesia.. aku ckp kt abg 'dlm ramai2 ni kang terserempak lak ngn sedare' hihi sekali terus ternmpk kelibat icak ieitu spupu abg.. hahaha baru je ckp.. die dtg tgk ngn ayong ngn lg 2 org kawan deme..



utk masuk ke dlm panggung sari tu, kene Q panjang.. so abg telah mengayat pacik usher tu dgn menunjokkan perot aku yg besa ini dan pacik usher tu pon kate "ok2 no probelm" dan membawe me n abg berjumpe dgn sorg macik usher ni dan macik tu la yg bawak kami ke seat kami which was at stall, R19 & R20 and belakang VVIP row =p.. depan aku mase tu kosong.. so sgt bes utk tgk stage sbb view unblocked.. tepi kanan tu ade afdlin shauki n wife ngn hans isaac (yg mkn chewing gum dan meninggalkan sampahnye di atas meje itu =p).. sblum mule show aku mcm bese tak lepaskan pluang bergambo selagi boleh.. tp begambo ngn abg je la.. tak minat nk ambik gambo ngn artis2 tu.. =p



show starts exactly at 8.20pm tp ade je org yg masuk lepas show starts tu.. kalo ikut procedure mane2 theater hall, no one is allowed to enter bile shows started.. kt klpac aritu pon mcm tu.. tp ini bleh lak.. tahle.. istana budaye kesian kot kat audience2 yg lambat tu.. hmmm...

the show was ok.. asenye tak yah la aku buat sinopsis lak kat sini kot sbb isu natrah ni was an issue yg most malaysian tau (except malaysian yg tak nak amik tau la =p).. to rate it, aku ase aku bukanlah kakiseni yg layak nk rate tp still me n abg cam tak dpt ase peak of the stori tu.. maksud aku sume scene mcm 'same penting' so tak dpt nak detect scene mane yg kami cam nak 'wow' kan gtu.. cume scene rusuhan tu je yg aku ase cam anak aku nendang2 dgn kuatnye dlm perot ini.. =)))

papepon, lepas show tu aku ckp kt abg, "seb baik tiket RM150 ni tiket free sinar.fm kan bang?" =p so ade fhm ape maksod aku?

nilaikan lah sendiri sebagaimane eirma fatima nak kite nilaikan sendiri siape yg benar siape yg salah dlm teater natrah - cinta & air mata ini.. =)

Khamis, Disember 03, 2009

-satu satu satu satu -



arini suda satu tahun satu bulan satu minggu satu hari menjadi isteri kepade cikgu hamdi..

sygsygabgsgtsgtsgt muahh muahhh mmuaahhhh!!!
(sape2 ase cam nak muntah, i dont give a damn! =p)