Selasa, Jun 29, 2010

MIHAS was just soooo........... =)

last Sunday we went to Mihas... hehe... at 1st mcm dh x jd nk pegi oleh sebab2 yg tidak dpt dielakkan kan... patsu abg ajak g... browse punye browse upe2 nye end tyme die kul 7pm... so aku terus ckp kt abg ok je utk g... sbbnye memule tu aku pk nk mencari bangunan matrade tu lagi... mihas pon dh nk end dh... so ase mls tu mcm muncul la... tp bile tgk end tyme die kul 7pm, terus ase cam sempat lg...

kami betolak kul 3pm and reached the venue at about 4pm camtu.. itu plus singgah kedai beli bateri kamera sekali tu.. kalo x lagi cepat kot... we used NKVE and then heading straight to Jln Duta where the matrade building is at Jln Khidmat Usaha off Jln Duta.... quite senang nk cari.... thanx to abg sbb very the picky ngn google map direction.... =)

layan gamba... =p *mls nk menaip



 ase mcm nk bawak balik tin ni boleh?? =p















abg ngn pakcik d umah hj alif bin sime darby




















hanan tetido sampai 2 kali... 
oleh kerane aku masih lg minat tok ti (wpun dh x fanatik) so wajibbbb aku begambo kat booth ni...katenye halal...... hehe
wajib.... ngn booth d negeri kebanggaan abg yg menjual Nasgera "children lovessss it!" kate CEO nye yg takmcmCEO hehehe
manje anak abah... =) 
tu produk terbaru menggantikan tempat kopi jatte... dgn name yg lg kejantanan =p 
kelapa laut afrika =p 
duta kecil ulor kismis tp aku suh die posing jap =p 
nampak gigi je pon jadi laaa... hihi hanan dh boring dh... nak balik nak balikkkk katenye.. hehe

ngn abah ceria plak??? aishhhh....



announcement utk MIHAS 2011 pon dah ade mase tu... planning to go jugek nnt.. bleh e bang? =p

1st tyme aku g MIHAS ms MIHAS ke-2 which was on 2005.. mase tu kt mines so sgt dekat ngn UPM.. lepas g konvo member, terus g MIHAS...

and this is also 1st tyme g MIHAS ngn abg since yg aku ajak abg g for MIHAS 2006... bleh? tunda punye tunda... 2007 xtau kenape x pegi.. asenye mase tu g ngn lani kalo x silap... MIHAS 2008 tgh darah manis so x leh pegi ngn abg n ngn geng pon x pegi... MIHAS 2009 tgh pregnant plak... so x berani jln tempat sesak mcm tu....

nnt mase tu hanan dh besa sikit so boleh la join mak abah buat food tasting ye sayang... cian dia semlm pandang je mak abah makan.... dh pandai sua mulut nak makan tau anak aku ni.... =)

Jumaat, Jun 25, 2010

counting



tak sangke dh 20 bulannnnn....

time's like kelajuan cahaya!!

saaaaaayang abg!! hehe

Selasa, Jun 22, 2010

Lagenda Budak Setan was just soooo...................

muvi review... hehe

*to those yg x suke nonton muvi melayu, toksah bace review ni okie... nnt muntah plak

aku mmg jarang nonton muvi kt cinema.. seumo idop ni, aku br nonton 8 muvi termasuk yg ni.... and my 1st experience enter cinema was after spm exam... along blanje... tgk ngn arwah adik... cite senario ape tah.... pastu tgk myheart ngn yah, ladyboss ngn yah *tak ble blah btui... mase ni mcm aku nk masuk jugak cinema wpon xde cite best yg available, tgh stress kot mase tu =p, cinta ngn kak june, n then d rest was dunia baru, upin ipin, papadom n yg terlatest LBS ni... ngn abg... hoho



but it was soooo much frustrating me when i watch the lagenda la sangat Lagenda Budak Setan few days back... maybe becoz my expectation was higher.. sgt2 high!! sebab aku bace novel tu banyak kali gilos okie mase zaman skola dulu.... punah harapan.... huh!! pas2 ni kalo pengarah tu yg wat muvi lagi, jangan harap gue mahu nonton!!! *mcm penting je aku ni =p

pe yg aku tak puas ati sesgt sgt sgt *emo jap :

  • dlm novel was about kenakalan budak SKOLA, bukan budak U sbb kalo budak U nakal macam tu it was justttt so gedix okie..
  • kasyah jumpe ayu dlm kelas die mase ayu dtg nk kolek duit derma.. scene tu aku ase paling menarik tp nape takde????????!!!!! *emo jap ms tgh nonton tu
  • lubang air kola tu was justtttt so kecik... xkan la tak terase cicak tu? size cicak tu besa lak tu.... kalo kecik anak cicak xpe la tertelan..... haiyoo!!! scene itu mcmpon ada ka???
  • ayu ngn rumet die (ape tah name r.farah tu) duk dlm bilik kt hostel tp balik2 sebut "aku xde kat rumah" ape daaa!!! kesalahan mcm ni pon ada ka??
  • scene pumping tu... adoyaii!!! nk buat cite kuch kuch hota hei ke ape??
  • kasyah xde perasaan mase ayu ckp die penah terlanjur.... was justtt sooooooooooo relaxxx!!! pls la.. if u really love somebody, i mean really2 love, yes! i mean REALLY2 love okie!! bukan calang2 love... at least u must have been a bit surprised... lagi2 plak ngn perwatakan ayu yg ayusss tu... kan... ni terus je bleh accept.... ohh i just can accept it!! unless u used to experience kinda same thing...... *this is to me!
  • kasyah g wat projek ape yg dpt geran hebat gilos tu? and was it about amik2 gamba org? then pakcik yg kate nk tolong kasyah tu? hilang mcm tu je? just kate "anak ni mcm bukan org sini" tu dh cukup ke? adoii!! buat la research sikit... pasal kaum etnik kat malazia ni ke ape ke... tu ceruk mane pon tak tau la... not being expalined at all!! nak kate pedalaman sarawak, ade makcik jual labu sayong.. nak kate pedalaman perak, oh no!! mcm sooooo keaslian.... hmmmm LOL and dlm novel, aku ulang, dlm novel, stated that diorg terpisah mase kasyah ade further studies kt fresno state Uni... mane??!! mane scene tu??? huh!! nk jimat bajet g pedalaman yg entah ape2 tu ye......
  • banyak sgt kalo to be listed.... just yg last : bawak a bouquet of flower ke kuburan muslim? tak mengikut norma2 masyarakat setempat laa pengarah oiii... org Islam kat malaysia ni bawak air mawar.... jirus kat tanah kubur yg merah tu... huhu
aku mase nonton tu kan, ngn abg... mmg dh ase dh mcm... hmmm mcm Ali Setan la plak... mcm filem lame tahap Ogy ngn Azmil Mustafa tau... skali last2 oh no!! perunding lakonan *ke ape tah title die was Ogy.... yuhuuu!! padan laa aku ase aura Ali Setan tu ade.....

and then abg ckp, si pengarah ni g mintak sorg warge seberang ni buatkan lakon layar die.... hmmm org tu entah bace ke tak novel tu entah saje nk pedajal filem malaysia ke ape tah x tau la.. padahal die dulu wat lakon layar utk filem yg Irwansyah ngn Aca blakon tu..... hmmm.... punyela banyak org malaysia bleh buat lakon layar....

pastu ngn x sudeh2 close up scene nye.... katenye mmg purpose die nk buat close up scene so that penonton leh kire jerawat ngn lekuk lekak kt muke farid kamil utk meruntun hati penonton... ontah la.... burox je okie makcik tengok scene close up yg TERLALU2 MELAMPAU banyaknye......

as i say, maybe sbb my expectation was so much higher, so aku ase i onli rated LBS as 1 / 5 la... abg kate die bg -1 / 5 hihi

but yet still ade some of my fren yg bg double thumbs up... worth watching.. and so on... hmmm... seghonok masing2......

*penat menaip dgn emonye.. dh lame x buat post panjang2 =p

Sabtu, Jun 12, 2010

never be d same again.....?

things will never be d same again.....

*lagu yg tetibe liriknye tajuknye terlintas di benak... asyik terlintas2..... hmmmm....

"Never Be The Same Again"

Come on. Ooh, yeah.
Never be the same again.

I call you up whenever things go wrong.
You're always there. You are my shoulder to cry on.
I can't believe it took me quite so long.
To take the forbidden step.
Is this something that I might regret?

(Come on, come on)
Nothing ventured nothing gained.
(You are the one)
A lonely heart that can't be tamed.
(Come on, come on)
I'm hoping that you feel the same.
This is something that I can't forget.

I thought that we would just be friends.
Things will never be the same again.
It's just the beginning it's not the end.
Things will never be the same again.
It's not a secret anymore.
Now we've opened up the door.
Starting tonight and from now on.
We'll never, never be the same again.
Never be the same again.

Now I know that we were close before.
I'm glad I realised I need you so much more.
And I don't care what everyone will say.
It's about you and me.
And we'll never be the same again.

I thought that we would just be friends (oh yeah).
Things will never be the same again. (Never be the same again)
It's just the beginning it's not the end. (We've only just begun)
Things will never be the same again.
It's not a secret anymore.
Now we've opened up the door. (Opened up the door)
Starting tonight and from now on.
We'll never, never be the same again.
Never be the same again.

Nite and day.
Black beach sand to red clay.
The US to UK, NYC to LA.
From sidewalks to highways.
See it'll never be the same again.
What I'm sayin'
My mind frame never changed 'til you came rearranged.

But sometimes it seems completely forbidden.
To discover those feelings that we kept so well hidden.
Where there's no competition.
And you render my condition.
Though improbable it's not impossible.
For a love that could be unstoppable.

But wait.
A fine line's between fate and destiny.
Do you believe in the things that were just meant to be?
When you tell me the stories of your quest for me.
Picturesque is the picture you paint effortlessly.

And as our energies mix and begin to multiply.
Everyday situations, they start to simplify.
So things will never be the same between you and I.
We intertwined our life forces and now we're unified.

I thought that we would just be friends.
Things will never be the same again.
It's just the beginning it's not the end.
Things will never be the same again.
It's not a secret anymore.
Now we've opened up the door.
Starting tonight and from now on.
We'll never, never be the same again.

(Come on, come on)
Things will never be the same again.
(You are the one)
Never be the same again.
It's not a secret anymore.
We'll never be the same again.
It's not a secret anymore.
We'll never be the same again.
Never be the same again.
Never be the same again.
Never be the same again.
Never be the same again.

Rabu, Jun 09, 2010

sengal kepoyo-poyoan

dh ade 25 sen dlm akon pakcik nuffnang ase mcm hepi giler...

kahkahkahkahkah =p

pdhal kalo nk bandingkan ngn korang2 sume lagi la jauh kan....

hehehe

sbb aku kan jrg hapdet so bile ade sikit sen tu ase mcm teperanjat gtu =p

hahahahahha sengal!!!!

okeh skarang kasi tag post ini sebagai poyo! =p

Khamis, Jun 03, 2010

aktiviti hujung bulan mei maghin...

wed besfren @ convent :





gegambo lain farah dh haplod kat sinan =p semuga azee & hasben stay together olwes & foreva aminnn =)

then straight ke pilah utk attend kezen's wed.. tp kene aku dh salin baju dh.. so just amik gamba hanan ngn 2 pupunye ieitu anak harisyah anak maklang ganu.





mcm nak menampo anak aku pulak anak si isyah ni hehe =p

then g jenjln kt mlake.. at first igt nk jumpe my besfren kat sane ieitu zauyah yg sedang pregnant 7 bulan plus.. tp yah plak ke johor attend wed member die.. so xde rezeki lah hanan nk jumpe kak zahra'.. kami bwk hanan ke tempat yg kami suke p ms tyme berchenta dulu kihkih =pkami naik beca pusing2 banda melake tu.. bro tu jd so called pemandu pelancong la pulak.. ase mcm oh aku x penah dtg melake ni gtu.. =p sbb die explain each and every single points yg kami lalu.. ase cam lawak pon ade.. siap benti tunggu mase kami p soppin barang standard melake such as gula melake, lempok and rapu2 yg lain.. tp ye la kalo x tunggu kang x dpt la duit tambang kan.. siap bg free voucher utk the next week's event tu (event ape tah aku pon dh lupe sbb dh buang voucher tu sbb konfom minggu depannye tu we will not be in Melake).. and then pas die dah anta kitorg balik ke point mule2 naik tu which was kat A Famosa tu, tetibe aku decide kat abg nk p naik Melaka Cruise tu... so mintak la bro tu anta ke jeti tu semule yg mana jeti tu kitorg ade lalu td.. haha igtkan die nk mintak RM5 je la additional sebab jarak die dokek yo and ayat die bermule dcgn"oo ke situ, ok la mcm ni je la.. abg bayar..." hmmm mcm nk mintak sikit je kan? sekali bro tu mintak RM10 siot... ish ish ish... tak bleh blah btui!


so then we took a ride ngn Melaka River Cruise tu.. each adult bayar RM10... murah kan? kolek *wink tu pon x de la penoh.. so-so ngn penompangnye.. and then siap ade explanation lagi in BM and English.. tp explanation tape tu dipasang mase perjalanan balik ke jeti tu.. mase pegi penompang2 je la yg suke2 ati bg explanation memaseng... agaknye at 1st deme nk jadikan jeti last tu sebagai jeti 1st kot.. tp x jd...

ok la jenjalan nye.. lalu memacam kawasan yg dipulihara oleh MBMB tu.. termasuklah Kg Morten yg tersohor dengan bebudak jahat suke ajak gado tu heheh.. dulu abg suke wat lawak pasal budak Kg Morten ni tp aku x faham sbb well... aku x penah amik kisah pon.. dan ada jugak replika LRT.. at 1st, aku n abg igtkan LRT betui2 tp cam pelik pulak sbb die cam tergantung...

sebelah kami mase tu was a small family came from utara u see... haih tau laa hang dok bawak dslr kan.. dok klik sana klik sini aku x kisah aih.. yg aku kisahnya awat nya hang tu dok gebang kuat2.. bagi laki hang saja dengaq sudahla... dah la salah.. p kata roda funfair tu Eye On Malaysia... kehkehkehkeh.. aku ngn abg simpan je dalam ati mase tu... nak gelak ase kesian... oghang mai jauhh naa... tp tu la.... kalau ghasa2 x beghapa nk sure ngn apa yg hang tgk tu, jgn la p sebut kuattt2... heheh


 



end up dgn gambo hanan menyusu which means tamatlah pengembaraan kami sekluage d melake =p