Selasa, Jun 22, 2010

Lagenda Budak Setan was just soooo...................

muvi review... hehe

*to those yg x suke nonton muvi melayu, toksah bace review ni okie... nnt muntah plak

aku mmg jarang nonton muvi kt cinema.. seumo idop ni, aku br nonton 8 muvi termasuk yg ni.... and my 1st experience enter cinema was after spm exam... along blanje... tgk ngn arwah adik... cite senario ape tah.... pastu tgk myheart ngn yah, ladyboss ngn yah *tak ble blah btui... mase ni mcm aku nk masuk jugak cinema wpon xde cite best yg available, tgh stress kot mase tu =p, cinta ngn kak june, n then d rest was dunia baru, upin ipin, papadom n yg terlatest LBS ni... ngn abg... hoho



but it was soooo much frustrating me when i watch the lagenda la sangat Lagenda Budak Setan few days back... maybe becoz my expectation was higher.. sgt2 high!! sebab aku bace novel tu banyak kali gilos okie mase zaman skola dulu.... punah harapan.... huh!! pas2 ni kalo pengarah tu yg wat muvi lagi, jangan harap gue mahu nonton!!! *mcm penting je aku ni =p

pe yg aku tak puas ati sesgt sgt sgt *emo jap :

  • dlm novel was about kenakalan budak SKOLA, bukan budak U sbb kalo budak U nakal macam tu it was justttt so gedix okie..
  • kasyah jumpe ayu dlm kelas die mase ayu dtg nk kolek duit derma.. scene tu aku ase paling menarik tp nape takde????????!!!!! *emo jap ms tgh nonton tu
  • lubang air kola tu was justtttt so kecik... xkan la tak terase cicak tu? size cicak tu besa lak tu.... kalo kecik anak cicak xpe la tertelan..... haiyoo!!! scene itu mcmpon ada ka???
  • ayu ngn rumet die (ape tah name r.farah tu) duk dlm bilik kt hostel tp balik2 sebut "aku xde kat rumah" ape daaa!!! kesalahan mcm ni pon ada ka??
  • scene pumping tu... adoyaii!!! nk buat cite kuch kuch hota hei ke ape??
  • kasyah xde perasaan mase ayu ckp die penah terlanjur.... was justtt sooooooooooo relaxxx!!! pls la.. if u really love somebody, i mean really2 love, yes! i mean REALLY2 love okie!! bukan calang2 love... at least u must have been a bit surprised... lagi2 plak ngn perwatakan ayu yg ayusss tu... kan... ni terus je bleh accept.... ohh i just can accept it!! unless u used to experience kinda same thing...... *this is to me!
  • kasyah g wat projek ape yg dpt geran hebat gilos tu? and was it about amik2 gamba org? then pakcik yg kate nk tolong kasyah tu? hilang mcm tu je? just kate "anak ni mcm bukan org sini" tu dh cukup ke? adoii!! buat la research sikit... pasal kaum etnik kat malazia ni ke ape ke... tu ceruk mane pon tak tau la... not being expalined at all!! nak kate pedalaman sarawak, ade makcik jual labu sayong.. nak kate pedalaman perak, oh no!! mcm sooooo keaslian.... hmmmm LOL and dlm novel, aku ulang, dlm novel, stated that diorg terpisah mase kasyah ade further studies kt fresno state Uni... mane??!! mane scene tu??? huh!! nk jimat bajet g pedalaman yg entah ape2 tu ye......
  • banyak sgt kalo to be listed.... just yg last : bawak a bouquet of flower ke kuburan muslim? tak mengikut norma2 masyarakat setempat laa pengarah oiii... org Islam kat malaysia ni bawak air mawar.... jirus kat tanah kubur yg merah tu... huhu
aku mase nonton tu kan, ngn abg... mmg dh ase dh mcm... hmmm mcm Ali Setan la plak... mcm filem lame tahap Ogy ngn Azmil Mustafa tau... skali last2 oh no!! perunding lakonan *ke ape tah title die was Ogy.... yuhuuu!! padan laa aku ase aura Ali Setan tu ade.....

and then abg ckp, si pengarah ni g mintak sorg warge seberang ni buatkan lakon layar die.... hmmm org tu entah bace ke tak novel tu entah saje nk pedajal filem malaysia ke ape tah x tau la.. padahal die dulu wat lakon layar utk filem yg Irwansyah ngn Aca blakon tu..... hmmm.... punyela banyak org malaysia bleh buat lakon layar....

pastu ngn x sudeh2 close up scene nye.... katenye mmg purpose die nk buat close up scene so that penonton leh kire jerawat ngn lekuk lekak kt muke farid kamil utk meruntun hati penonton... ontah la.... burox je okie makcik tengok scene close up yg TERLALU2 MELAMPAU banyaknye......

as i say, maybe sbb my expectation was so much higher, so aku ase i onli rated LBS as 1 / 5 la... abg kate die bg -1 / 5 hihi

but yet still ade some of my fren yg bg double thumbs up... worth watching.. and so on... hmmm... seghonok masing2......

*penat menaip dgn emonye.. dh lame x buat post panjang2 =p

Tiada ulasan:

Catat Ulasan