Sabtu, Ogos 24, 2013

mari menepek gambar di Melaka ^_^

untuk rujukan dan kenangan di masa depan ^_^

gegambar ketika bercuti cuti malaysia di melaka on last June.

as I mentioned earlier, melaka is 1 of the must-visit state for me at least once in 3 years.. hihi..

adalah kenangan di situ kan abg?

enjoice the photos.. ^_^

 menyusr sungai melaka pd waktu malam.. mcm mase oct 2008 tp masa tu baru berdua je... ^_^
 view dr tingkap hotel naza talyya.. 
 serabai hahaha.. 
 luas gak bilik tu.. luas gak? luas sgt sgt *serius* bg kami yg biasa suka bilik kecik kecik la sbb kami suka spent on travelling fare and foods.. bilik salu amik yg paling kecik dan bajet ^_^
 lg 1 view dlm bilik
 my 2 sweet lil angel ^_^ ^__^ ^___^
 babai naza talyya .. kami nak challo bete dah ^_^
 posing jap 3 beranak
 adik jenguk kolam.. pantang jumpe kolam.. ape jenis kolam pon la hihi
 berlari ke abah lepas abah siap siap byr bill
 nak suh bergambar punye payah.. 
 ala2 gambar rozita che wan yg x sedar diri sexy nampak peha sambil menarik beg tu x? kahkahkahkah
 adik ngn mak ^_^
adik mengeja " t.a.l.y.y.a " ^___^
 my sweetheart 
 background the not the real A famosa ^_^
 kakak naik "bace" ngan abah ^_^
 adik ngn mak.. penarik beca abg yg amik gambar ni
 punye mahal dia ketuk.. RM80 for 2 trishaw ni, dlm phamplet tu mcm banyak je tempat nk peginye.. siap pujuk kalo amik yg RMM30 for 2 tu, kejap je round.. kalo amik pakej RM80 for 2 ni, byk tempat boleh tengok, kalo nak berenti amik gambar pun kami tunggu... hmmmm yelahh!!
 sempat shopping sini kejap beli spec topi apa sume..
bergambar bergambar kejap..
 adik.. hihi... comel... *puji anak sendiri* ^_^
 tourist sgt... ^_^
 pastu sempat singgah makan cendol yg diorang penarik beca tu kate cendol place terbaik in melaka town
 kakak makan cendol ais krim.. 1st time aku jumpe cendol ais krim.. hihi peghak jap
 abg cendol biasa.. aku cendol pulut.. my all time feveret cendol! ^_^
 pastuuuu bile sampai tempat ni, penarik beca tu suh cepat cepat je bergambar.... nak masuk shopping dlm lot kedai depan kapal ni pun x dpt.. kalo nak, BAYAR EKSTRA hoccay... gile geram! masa nak pujuk kami td, kemain lg mulut ko bergula ye pakcik! seb bek muke adik comel dlm gambar ni ^_^
 pastu tukar ekspressi muka plak si adik ni..
 penah masuk skali masa dtg melaka tahun 98 ngn geng mrsm..
 kakak n adik depan muzium melaka..
 berehat sebentar tanpa kit kat eheheh.. kat bawah muzium melaka tu... penat berjalan..
kakak dah ready nak jalan semula...
 deme takut jln dlm muzium ni.. huhu yelah scary kot patung patung tu sume.. haiii entah bila la muzium melaka ni nak berubah wajah... aku rase tiap kali aku dtg, layout nye sama je... hoho ngomel plak
 ok last point of visit dlm muzium ni... deme ngan abah ^_^
ngan mak pulak ^_^

hoccay nanti ade mase aku upload lagi gambar..
hahahah time rajin nnt..
kot nanti harddisc rosak ke ape ke adelah gambar back up ^_^

2 ulasan:

  1. Aku pon suke cuti2 kat Melaka..anak ok dah sama besar mcm kembar plak

    BalasPadam
  2. haha mcm kembar kan :D
    aku nak kejar ko jgn ni. tetibe ko plak mendahului aku eheheh

    BalasPadam