Selasa, Mei 04, 2010

macam sengal

arini 1st day of working day in may month.. uiiii.. igtkan nk mule ngn semangats baru.. tp oleh kerane aku masuk td pon dh lewatt kul 8.37am thumb-in.. so semangat aku pon ilang *nyanyi lagu semangat yg hilang by xpdc

ase mcm sengallll sahaj...

aku kan skarang ni mcm malassss sgt nk bangun pagi pegi keje.. kunci jam kul 5.45 pastu snuzz sampai 5.55 pastu snuzzz lagi sampai 6.05 pastu snuzzzzzzzz lagi... pastu zzzzzzzzzz lagi... bile dh kul 6suku baru terkedek2 nk bangun.. kekadang hanan kejut aku nk dekat2 5.45 tu tp biasela aku kan ibu mithali *wpon baru 3 bulan =p lepas layan hanan susu, pok2 dan sebagainye, aku igtkan nak laa lena jap.. jappp je pon niatnyee... tengok2 dh 6sengal... eh silap, 6sengah...

haiah!!

sedangkan aku perlukan sekurang2nye 1 jam penuh atau separuh penuh utk mandi, subuh, siap2, pam susu, basoh alatan mengepam, bancuh & minom milo, pakai tudung, bersalam2an bermaaf2an dihari bahaaagia inii.. *tiba2 =p ngn abg n hanan seblum aku mencari mane aku letak kunci kete & memanaskan enjin sblum aku memulekan perjalananku.. dan aku memerlukan sekurang2nye 1 jam sengah yg ideal utk aku drive tanpe perlu memecut hingge 120 utk aku sampai di opis sebelum jam 8sengal.. 8sengah to be exact lor..

dan kalo aku sampai lepas 8sengah, bos wanita bermate bulat akan tanye kelig aku "eh wut tyme aaa did m*na arrived this morning?" seb bek aku dpt kelig yg becok-joyah n akan share ape yg bos wanita bermate bulat tanye die pasal aku pd aku balik... kihkihkih =p

hohhhh!!!

tp bulan april ni aku mcm ari2 dtg lambat wei... 8/15.. almost separoh weii.. paling lewat ujong mggu ni HR kluakan attendance report.. pastu mesti aku kena fire lg ngn bos wanita bermate bulat..

eeeeeeeee aku mcm dh bosan la.. nk cr keje lain... *bajet takde org opis yg bace blog aku hihi

2 ulasan:

  1. awalnye ko bangunnn!aku plg awal 6.45 pas subuh tido balik bangun kol 7.30 la jawabnye tp umah aku ngan opis kalau jam pon 30 minit je..kalau tak jam 10 minit..masuk kerja kol 9 tepat atau awal beberapa minit.

    ..aku mula2 dulu pon selalu gak terlajak2 ni...tp skang dah boleh manage dah mase..pam,panaskan bubur afif,mandi,bersiap tu semua dlm setengah jam plg lama 45 minit.

    BalasPadam
  2. itule pasal.. cian anak aku bleh spend tyme bape jam je ngn aku.. selebihnye tyme aku atas jalan rayeee...


    ade kilang makanan kat area klang nk amik pekerja x? tp xnk la jd operator lak eh =p

    BalasPadam