Jumaat, Jun 28, 2013

akhirnye... 3 months more to go

akhirnye...

arini aku dah pun hantar surat keramat itu...



'hmmmmmmm... akak igtkan akak berjaye pujuk mona' begitulah katenye... (bos aku memang bahasekan diri dia akak)

dan lagi die berkate 'kalo kompeni counter offer?'

aku hanya menggeleng gelengkan kepale tanda tak mahu *macam novel la plak ayat =p* sambil dlm hati berkate 'sekarang baru nak counter offer? dah terlambat....'

'akak hold dululah surat ni.. mona pk dulu masak masak'

seraye aku menjawab 'takyah hold lah kak... saya dah abis pk dah'

'kenape... belum cuba dah kata tak boleh... akak akan tolong mona utk mahir dlm task tu'

yelah... tapi aku tak minat... dan takkan minat sebab sepanjang 9 tahun aku berkecimpung dalam industri kilang makanan, aku memang tak penah minat keje keje troubleshooting dan nonconforming product handling...

jadi bila dipakse, utk suke, akan task itu, inilah yg terjadi...

terpakselah aku menghantar surat itu...

dan akan kufokuskan pada biz planning aku....

i have to move on.. means, move out from this facility...

mungkin kesangat-tidak-sukaan aku pada task task itu adelah merupekan penyebab yg Allah cipta utk aku klua dr dunia kilang ini?

Allah Maha Mengetahui dan Maha Merancang...

dan aku tak rasa ragu sikit pun semasa menaip dan menyerahkan surat tersebut...

insyaAllah semua akan berjalan lancar...

amiiinnnnn ^__^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan