Jumaat, Ogos 26, 2011

raye 2011 as an emak of 2 lil kids.. seronoknyeee!!! =)

salam ramadhan terakhir to all my frens yg stil ade ms berblogging lg menjelang lg 2 3 ari nk raye ni =p


just to update persiapan raye as an emak of 2 kids ini... hihihi


baju raye anak2 dh siap beli lame dh.. memang urusan deme la beli dulu kan dlm pape hal pon.. kakak dh ade 2 lai gown.. pastu uwan nye bli kan 2 pasang bju kurung... opah nye pon ade tempahkan bju kurung utk kakak ikot tema kaler family mnawo.. pastu maklong kakak pon blikan selai gown yg mane kakak akan berboria ria ngn adik... jubah mekah aritu yg opah nye bg pon x pakai lg... hmm cukup la tu kot... 


utk adik tecik plak.. dh ade 3 lai gown.. plus gown berboria ria ngn kakak yg maklong nye blikan.. bju punjab dr mekah yg opah bg pon x berusik lg.. ngn ade selai bju kurung kakak tahun lepas yg kakak x dan pakai sbb ms dpt baju tu dr opahnye ase mcm besar n kakak x muat pakai, bl kakak dh makin memanjang, sarung kt kakak, tgk2 leher plak x muat.. kecik beno tebuk leher nye.. panjang dh suai dh.. so baju tu kasi adik pakai la kot nnt sbb adik pon jenis baby panjang gak ni.. ikut mak nye kan... hehehe =p


utk aku, eh nk update jugek.. hehe.. ade la selai bju kurung bli ikut suke mase tu jugak baru nk decide kaler pe nak bli, bli kat giant stadium shah alam, ske soping sane utk bli baju kurung raye sbb baaaaaaanyak sgt choice... gile rambang mato den.. tahun lepas pon soping situ gak.. pastu mak mertue ade tempahkan selai utk aku ikut tema kaler family mnawo.. hehe ngn jubah mekah pon x pakai lg kire bju baru la tu kot.. hehe


utk abg, die dh dpt dh baju raihan kaler itam yg dicari2.. g uptown klang tp jumpe bju tu kat pasar jawe.. pakcik yg jual tu muke kerek smacam je.. kdai yg 1st kitorg masuk tu bro tu mcm nak x nak je layan kasteme cam kami ni.. ase nk ckp je kt pakcik ngn bro tu 'lau ka na bai na na' hehhe ase sonok lak g soping kt uptown klang ngn abg, g berdue je mase tu, anak2 duk umah diam2 ye ngn uwan n atuk, mak abah nk g berjoli sat hehe.. g naik muto .. huhu mase berchente x merase naik muto ngn abg sbb mmg xkan boleh nye la.. ni 1st tyme naik muto sejauh tu ngn abg =))) *ati berbunge2 mase tu


kuoh raye bli kat uptown klang, 3 balang 50 hengget.. coklat chips, mama carey my all tyme feveret (laki aku cukop x ske) ngn almond 'fingger' hahahha ok la asenye.. kakak yg jual tu kate 'mak akak ngn geng2 die kat johor tu xde keje, sj buat kuih raye utk jual' ewahhh kalo aku tau td kakak tu org johor sunggoh aku xkan bli kuih tu, singgah gerai die pon aku x sudi *hoh tetibe


utk mak abah n mertua n anak2 buah ku yg teruna tu pon alhamdulillah dh setel sume ape yg patot di bli.. tggal tuk anak buah yg dara blom cari lagi.. tande ingatan kan.. ade rezeki lebih leh kongsi ngn insan2 yg tersayang d sekeliling kite.. bak kate herman tino 'harta bukan milikmu, untukmu hanya rezeki' ewahh jauh lak melalutnye


k la.. selesay sudeh menghapdet.. tgk ramai member update blog pasal persiapan raye, teringin plak nk join d club.. skrg tyme to gantung langsir n pasang sarung kusyen.. tahun ni recycle yg lame sajo hehe


to all frens yg bace blog aku ni, raye nnt jempot la datang beraye ye! aku x buat open house so dtg je la bile2 nk dtg insyaAllah =)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan