Isnin, November 26, 2012

taksub kepada pemimpin



post yg ditujukan khas buat ahli pas....

aku dah lama tak tulis pasal politik.. dulu masa b4 kawin and even mase awal awal kawin pun, aku still suke lagi tulis pasal politik. mase tu aku rase politik is part of us all la. sembang ngn abg pun aku suke gak layan sembang topik politik. tu dulu la.. cite 4 tahun lepas..

pastu bile dah beranak (pinak), aku makin kureng nak tulis bab politik. sembang ok lagi la, nak tulis, review dan digest tu, memang dah malas. sebab kan after 2008 kan, politics environment negara kite yg tercinta ni semakin kucar kacir. so aku jd semakin malaslah nak tulis pasal bende yg kucar kacir ni.

tp aritu, aku ade terbace 1 artikel pasal nik aziz.. hahha.. terus rase nak blog sikit pasal pokcik nik ajih ni.

dulu aku ade sorang roomate mase sewa rumah kat selayang dulu, dia kate die siap nangis nangis lagi kat depan pintu wad mase nik aziz masuk wad sebab sakit ape tah aku lupe dah. tp yg aku nak bagitau ni, betapa kawan aku yg takde kaitan persaudaraan kekeluargaan dgn nik aziz tu pun blh menangis nangis bile nik aziz masuk wad! aduhai... tak kuasa aku... bace kisah Nabi SAW tak nangis pulak, nik aziz masuk wad (which is 1 perkara biase ekceli sbb kan dah tua, memang lah salu masuk wad) dia nangis nangis

huh!!!

ramai org yg memang taksub dgn nik aziz ni. entah ilmu ape yg dia pakai. sorry to say, sejak nik aziz kata umno murtad, aku memang tak blh la tgk muka dia dah. lagi pulak adik nik aziz tu pegi buat doa 'mengk.o.kan' umno. ish ish ish. sgt tak blh terima aku. 

rasa diorang ni sesat sgt sgt! sorry to say again la, semua yg mengaminkan doa tu pun sesat sesat belaka.

Nabi SAW kene baling batu ngn puak musyrikin, takde pulak Nabi SAW berdoa supaya Allah 'mengk.o.kan' musyrikin... mintak supaye mereka diberikan hidayah dan petunjuk ade la..

memanglah kalau ada antare korang yg akan kate 'itu Nabi.... memanglah... hati nye suci dan bersih... 

tapi, kate parti berlandaskan ajaran Islam. kenape tak ikut sunnah Nabi SAW? kalau sunnah macam tu tak nak ikut, tp bab sunnah supaye bini dapat payung emas, ikut pulak.... ape cer?

ni aku jumpe few links from page Utusan online.. pasal nik aziz. kalo ade antare korang yg nk bace, silekan la.. blh menambah pengetahuan jugak... ehheheheh

roughly, isu yg aku igt even before aku bace link link kat bawah ni, pasal nik aziz kata nak resign kalo mahathir resign (sampai laaa tak resign jugak)... sebab mase yg dia kata kalo mahathir resign arini, esok die akan resign tu, aku tgk dgn mata kepala aku sendiri kat tv....





Tiada ulasan:

Catat Ulasan