Jumaat, September 21, 2012

bazaar ramadhan at putrajaya

Hari tu g bazaar ramadhan at putrajaya. Teringin kan, sbb tgk kat tv si fizo omar tu mengacarekan rancangan ape ntah kan, jenjln kat bazaar ramachan tu, mcm best jek. So apa kata kita rasai sendiri kenikmatan berbazaar di bulan ramadhan ni kan. Sementare dok klang lg ni. Nanti kalo dh pindah, susah nak merasa. Tak gtu?

So kul 4 lebih tu, kitorg bertolak ke putrajaya. Belum asar lg. so haruslah nnt masa berbazaar pikiran dok pk ‘beli barang cepat, solat asar lum lg ni’ gtu kan.. ade sedikit ketidakenjoyan di situ. Kalo dh solat, snang kan. Boleh berjimba tanpa was was. Tapi, tu lah, dh alang kepalang, maka ke bazaar dulu lah kami.

Ada 2 bazaar kat putrajaya ni. Abg la kata, dia dh tolong survey. Almaklum, bini dah bg hint nak ke bazaar putrajaya ni, so haruslah sebagai suami yg berhemah, dia survey siap2 jln nk ke bazaar ni. Kang sesat pulak. Putrajaya ni dah la jlnnye pusing pusing mcm sama je. Hehe.

jom layan my few comments and photos.. =)

First pegi, unan roti john. Abg kata, ada org promote masa dia gugel gugel pasal bazaar putrajaya ni. Hmm ke unan tu sendiri yg promote. hihi. apesal aku kate camtu? sbb roti john nye kontot! Tp  jual RM2.30. rasa tak la sedap mana, boleh la, sbb dah dtg dari jauh kan (jauhke? Ehe). Tak sedap pun sedapkan juge. Dik oi, cepatlah kau pegi haji kalo camni.
 kfc which was singkatan for 'kelantan freid chicklen'.. tak tau la purposely eja camtu for commercial purpose ke atau salah eja mase anta design buat printing ke atau budak kedai printing tu budak kelantan..... huhu
 Beli air kathiro. Abg sebut ‘air kathiro 1’. Pastu budak kedai tu cam ‘aaa?’ abg pun tunjuk balang air tu. Pastu budak tu ‘oooo air katira’. Ehe. Boleh? Aku pun konfius. Sebutan dia kathiro ke katira. Tp aku mmg panggil air kathiro gak. Ala ala arab sikit kan ejaannye. Anyway, aku tak suka sgt lah air ni, sbb ntah. Pada aku biase je, minum skali tak rasa nak minum lagi la. tak mencari cari macam air tembikai susu yg sedap jual depan flat masa bulan pose ari tu. Ehehe. 
 sungguh kagum aku rase bila mana ada lagi gerai yg jual kuih 3 singget.. kecik x kecik jugak la karipap tu...


Then, aku beli nasi kerabu sbg heavy meal. Ahahahahah lawak sangat sbb aku boleh lupa plak kawan nasi kerau apa. Aku pegi mintak gulai ikan tongkol! Hihi. Aku terbayang nasi dagang kot masa tu. Patut lah muke budak jual tu terkulat kulat masa aku mintak gulai tu curah atas nasi kerabu aku. Mesti dia cam ‘kakak ni biar betul..’ tapi dah katenye customer is always right kan.. terpakselah ikut walaupun pelik.. abg pun kate mase tu die pun dah pelik. Aku plak sangat konfiden, mungkin sebab dah terdengar budak jual tu berckp ngnmak dia ngn loghat Kelantan kot. So aku cam terbayang nasi dagang plak. Padahal nasi kerabu pun sinonim ngan Kelantan. Tah la. hahaha. Abg ckp kat aku pun bebaru ni, baru termengimbas kot. Patutlah aku rase semacam je mase buke tu. Rase asal la nasi kerabu org ni so-so je. Patutlah tak ramai org Q kat kedai die. Rupenye, aku yg silap pilih gu dio…. Hehe

 gedik kan dah tua tua beranak dua masih ingin bergambar di tengah khalayak... hehe
 sekal lagi... kali ni angle lain plak.. anak anak layankan saja karenah emakmu ini =p
 kakak always senyum lentok... adik blur blur kejap
 aku jumpe sticker ni kat salah satu bas yg parking kat dlm compound masjid besi tu... =)
 kakak posing lentok kepale lagi
 adik lak buat gaye gediks
 kakak posing kaki klua plak
 adik menari dangdut







sampai umah, keletihan.. tido terus...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan