Selasa, Oktober 27, 2009

staff turn-over *** staff kerap resign

definisi staff turn-over mengikut wikipedia adelah :

the ratio of the number of workers that had to be replaced in a given time period to the average number of workers.

katekan kat production dept. total workers adelah 50 org.. yg resign dlm FY0809 adelah 4 org.. so ratio nye adelah.. : 4/50 = 0.08

kan?

katekan daripade 4 org yg resign tu pulak, 3 adelah staff yg baru sahaje join this company sebaik sahaje FY0809 bermule.. sorang yg resign tu adelah staff veteran yg dah keje kat sini selame berpuluh-puluh tahun..

okeh.. katekan itu analisis utk prod dept..

di engineering dept. pulak, daripade total 6 staff, 2 telah resign.. sorang baru sahaje bekerja di sini sebaik sahaje bermula FY0809 manakale seorang lagi adela dekat 3 tahun kerja kat sini.. so.. turnover nye adelah : 2/6 = 0.33

okeh.. itu analisis utk eng dept. pulak..

di warehouse dept. pulak kan.. daripade total 6 staff, 3 telah resign.. sorang jugek baru bekerja di sini sebaik sahaje FY0809 bermule, seorang telah bertahun2 bekerja di sini sebagai kerani dan sorang lagi baru sahaje menggantikan seorang budak pemandu forklift yg telah resign sebelum itu.. so turnover nye adelah.. : 3/6 = 0.5

itu analisis utk wh dept. pulak..

wh dept. dan prod dept. adelah bermanagerkan manager yg same.. kite panggil die en X okeh?

so kat sini kite bley nampak.. bile total staff adelah byk, make turnover rate akan mengecil (ofkoz la kan =p) jadi, utk certain case, kite tak bleh la nak nilai keterukan sesebuah dept. ini berdasarkan turnover rate sahaje.. byk lg faktor lain yg perlu dirungkai.. yg boleh dihipotesiskan..

kenape 2 orang staff yg berade di bawah kategori eksekutif dlm 2 dept. di bawah seliaan manager yg same ini ieitu en X boleh resign dlm sela mase yg sgt singkat ieitu dlm 1 FY yg same? ape silapnye? di mane salahnye?

salahnye adelah en X itu sendiri... hohohoho..

pd aku sebagai pemerhati dr dept. QA ini, tindakan en X yg suke membesar2kan perkare kecil dan memarahi kedue2 org staff kategori eksekutif ini di hadapan staff2 eksekutif yg lain adelah satu tindakan yg amat meloyakan.. hal dept. bincang dlm dept. aje lah kan.. dan yg kedue, menurut cik Y yg telah bekerja di sini same dgn jumlah tahun en X bekerje, "he has been here for 15 years.. and since day 1 he cannot settle the issue, so dont expect fresh people can settle that thing for you lorr..." hmmm...

aku ni bukan ape.. kesian je dgn budak yg resign tu.. u guys know wut.. bile org dh sampai ke tahap pressure gile tak tahan dh nak keje, org akan willing tu resign even belum dpt other job offer..

dan lagi aku tak faham bile bos aku ieitu bos wanita bermate bulat berkate "terrible la him (budak yg nak resign tu). he not yet got other job kan? why he choose to resign? work is work la.. pressure is pressure.."

do u guys know why does she says like that?

sbb nye.. budak tu resign mengejut di saat2 kami akan berpindah ke kilang baru di mane banyak validasi dan latihan yg perlu diberikan kepade operator sekalian.. kalau org baru nnt, dgn nak train diri die sendiri lagi.. pastu nak suruh die train operator lagi.. dan jugek, semue org dlm kilang ni sedie maklum, post tu mmg setiap tahun berganti milik.. nak sela mase nak mendapatkan penggantinye paling minimum adelah 6 bulan.. tu minimum tyme tu.. so ie akan sedikit sebanyak mengganggu perjalanan kerja keseluruhan kilang termasuklah QA dept. dan secare tak langsung akan mencacatkan KRA deme.. bosses2 ni..

owh.. bile tyme marah org tak hengat dunia.. bile tyme org resign mengejut sbb dah tak tahan pressure sgt, nak kate org tu terrible pulak? bleh ek camtu? asal ganggu KRA die je, make jadilah org tu terrible ek.. camtu? owh senangnye hidup..

pada aku sebagai kuli level 3 kat kilang ni, itu hak kite la kan nak resign mengejut sebelum dpt keje ke.. nak resign lepas dh dpt new offer atau better offer ke.. nak resign sbb mmg dh malas keje ke..

bagaimanepun, aku tau dan dpt merasekan yg ie jugek akan memberi efek kepade aku dan cik Y.. nanti mesti ade sedikit task dari that particular post yg akan dibebankan ke QA dept. tanpe aku dan cik Y boleh berkate 'no' pade task tersebut.. perkare ni pernah berlaku dan sampai sekarang aku masih lg have to handle that particular task.. adil tak?

if u guys treat people badly, ofkoz people akan balas badly jugek.. except people yg mmg berhati mulie lg suci murni gtu.. ko treat org mcm org takde maruah, ofkoz org akan hilang sabar dan blah begitu sahaje..

aku?

aku pon banyak kali dh terpikio nk resign..

tahun 2008 aku ade terpikio nak cari keje lain tp mase tu memikirkan nak cuti kawin, so aku tak jadi resign.. kat tempat baru nnt tak dpt allocation utk marriage leave sbb salunye kompeni bg leave tu pd staff yg dah keje setahun ke atas je.. selalunye la kan...

tahun 2009 aku sekali lagi terpikio nak resign tp tak jadi sbb aku dah pregnant.. nanti kat tempat baru tak dpt maternity leave plak.. sbb aku penah keje kat satu tempat ni yg term nye : maternity leave hanye utk staff yg dah bekerje kat situ at least selame 9 bulan berturut2..

kompeni swasta ni mcm2 term ade.. so kene be very extra careful..

kenape aku terpikio nak resign? sbb bos wanita bermate bulat ini sgt cerewet.. ultra cerewet gtu.. bukan ultra kiasu.. =p ultra cerewet.. mmg tak tahan.. tp pressure aku kat sini tak lah seteruk pressure aku kat kompeni lame dulu.. hihi.. sbb kat sini aku ase aku dibayo berbaloi dgn keje yg aku being assigned.. tp bile ade extra pressure tu yg ase cam nak blah je tu.. kat kompeni lame dulu, dah la aku dibayo tak setimpal (pd aku la..) pastu nak pressure2 mcm ko bayo aku lapan juta sebulan.. tu yg membuatkan aku telah memberi notis 2 minggu sebaik sahaje aku mendapat offer di sini dan di saat2 audit HACCP akan berlaku beberape hari sahaje lagi.. hahahahha =p

hehe off topic lak.. tapi aku ase pressure in work ni something normal.. cuma care memasing handle je la yg membezakan kite.. tol tak?



source gamba : sinan

hmmm.. kesimpulannye, bia la staff ko nak resign.. ko nk marah2 kate die terrible ape kes.. ko tak jage staff, tak make them as an asset to the company.. so pls dont put the blame on them..

hehe.. saje.. luahan rase.. aku nyampah sebenonye td br review KRA.. tu pasal la aku merepek psl ni kat sini ni..

p/s : yus ko mesti nyampah jugek kan tyme review kra ngn bos wanita bermate bulat ni dulu? =p

2 ulasan:

  1. terbaca yr comment in faisal tehrani and follow the link to yr blog.
    I think u r a writter yourself and know him personally. Saya nak luahkan perasaan , kenapa Faisal berani menulis tapi takut nak siarkan comment saya , yg boleh mematahkan hujahnya.Pada awal2 dulu ada dia siarkan tapi sekarang dia tak siarkan lagi. Kalau anda kenal dia cuma kirim salam jangan pandai menuduh tapi takut nak berdepan.

    BalasPadam
  2. owh! aku tak kenal pon en FT tu personally.. but the interesting part to me is do i look like a writer? hihi

    BalasPadam