Sabtu, Disember 15, 2012

semi final Suzuki AFF Cup versi oppa gangnam


Kecewa amat sangat dengan kekalahan Harimau Malaya yg kalah ke atas Gajah Perang and most of the most reason adelah disebabkan oleh sikap Oppa Gangnam Ref dari Korea tu… huhu


Sedih tau! Walaupun aku skarang dah tak tegar sgt dgn dunia bola sepak ni, tak macam dulu yg mana aku sanggup beli paper semata mata nak kerat dan simpan paper article pasal bola (zaman zaman kegemilangan Selangor dulu dulu back in year 90’s), tapi insiden mlm td memang antare insiden yg sadis jugak la.

Nampak sgt ref Korea si Lee Minhu yg asalnye adelah bekas guru bahasa inggeris, bius. Ade ke patut minit ke belas belas tu dah bagi kad kuning pd Mahalli Jasuli dan Fadhli Shas without bagi verbal warning??

Ish ish ish Nampak sgt kesengetan bahunye.

Abg ckp ‘ntah ntah dah kena skali dua mlm td.. kat Siam kan, bende tu is 1 thing yg valid?’

Yelah kan, manalah tau.. Sbb pelik sgt sikapnye. Kalau dia bias sbb Christianity, pun mungkin juge. Anti Islam kot?

Tapi aku lebih rase ref tu dh ‘kena’ la.. nengok kan muke si coach Siam tu pun mcm dah boleh agak dia mungkin akan pasang strategi sebegitu rupa..

Kesian sgt tgk muke Fadhlis Sas yg terkejut bila dpt kad merah.. sampai menitik air mata dia.. ye lah, tak sangka langsung kot.. sbb bukan slh budak tu pun.. si budak Siam tu yg provoke dia.. si ref bongok tu pulak pegi dengar ckp budak Siam tu.. ade ke patut ref dgr ckp player?

bulat mata fadhli sas kene kad merah x pasal pasal...

Kalo ikutkan aku yg terlebih emo dan x logik ni, klua je padang ramai ramai. Tp kene gantung la few season kot x leh masuk AFF. Tapi ape ade hal. Janji ati puas. Dan akan dikenang orang kisah ini. Hehe. Tu idea x logic dr aku la.

Apa apa pun, Harimau Malaya tetap di hati. Bila la agaknyeaku dpt merase tgk bola kat stadium eh abg.. eh!
Hehe =)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan