Rabu, Januari 02, 2013

ebook mulakan bisnes : langkah mudah macam mana nak hasilkan bakul rotan untuk dijual ^__^



salam kawan2..

mesti ada antara kawan kawan yg nak buat keje sampingan kat rumah kan? apa kata... selain dr involve dgn MLM jual-penapis-air jual-pengurus-badan, kali ni, kawan kawan cuba pulak buat aktiviti kraftangan? anyam bakul rotan sendiri!!! haa.. tanya kawan kepada kawan kawan.. kau ado? hehe haaaa kelas kan.. kalau kawan kawan dah pandai menganyam bakul ni, banyak saluran saluran perniagaan yg kawan kawan boleh terokai...

contoh :

1) jual terus bakul tu.. kat blogspot bila google, macam xde je lagi home made bakul rotan.. kan?

2) jd pengedar kepade kedai kedai jual barangan pengantin.. kan salu bakul rotan jadi antara bahan asas nak buat hantaran kan? (walaupun ada jugak yg tak pakai.. tp nampak lebih manis kalau hantaran tu ada unsur unsur rotan kot.. ^_^)

3) buat sendiri bisnes perkhidmatan menyediakan hantaran...

4) bisnes buat doorgift... ada 1 wedding tu saya pegi,, die punya doorgift adelah bakul rotan besar (kire wedding doorgift tu bg pada org tertentu je la kan...) dan sgt nice!

 

5) supply pd org yg buat bisnes hamper raya.. atau apa apa perayaan sekali pun la yg selalunye ade org ambik kesempatan buat bisnes hamper...

6) atau.. anda sendiri mulakan bisnes hamper raya.. dan bakul rotannya anda sediakan sendiri which is sgt akan cut cost anda!! haa... tu baru sy listkan 6 tu.. bnyk lagi kot aktiviti yg blh anda lakukan jika anda sudah PANDAI MENGANYAM BAKUL ROTAN SNDIRI!!!

so apa tunggu lagi!! klik je Panduan Menganyam Bakul Rotan dan mulakan!!

*yang saja saja nak belajar menganyam pun, tak rugi kawan kawan beli ebook ni ^_^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan